Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Comisioanele bancare vor fi afișate la bancomate

0 52

credit card bancomat

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) propune emiterea unui ordin prin care toţi utilizatorii de ATM-uri să fie corect şi complet informaţi cu privire la comisioanele percepute la tranzacţiile cu cardul la bancomate.

Astfel, toţi prestatorii de servicii, care efectuează operaţiuni de plată prin intermediul cardurilor de debit şi a cardurilor de credit la terminalele ATM, au obligaţia de a informa consumatorii asupra tuturor comisioanelor, taxelor şi a oricăror altor tipuri de costuri pe care trebuie să le suporte în legătură cu contractul de prestări servicii.

Pe ecranul video al monitoarelor specifice terminalelor ATM vor fi înscrise, în ordinea operaţiunilor efectuate de către consumator, toate informaţiile legate de costurile tranzacţiei (în sumă exactă), dându-i acestuia posibilitatea, de a renunţa asupra efectuării acesteia sau a oricăror operaţiuni ce presupun eliberare de numerar, transfer din cont, plată facturi, sau oricare alte servicii solicitate în mod expres de către consumator şi efectuate prin intermediul ATM.

Ordinul reglementează şi situaţiile de blocare/reţinere a cardului de debit/credit la terminalul ATM propriu.

Astfel prestatorii vor avea obligaţia de a informa consumatorii, prin semnal video de avertizare pe ecranul terminalului, cu privire la următoarele:

a) termenul maxim în care consumatorul poate reintra în posesia cardului blocat/reţinut
b) indicarea numărului de telefon la care consumatorul trebuie să apeleze în cazul în care cardul a fost blocat/reţinut, precum şi intervalul orar în care consumatorul poate contacta prestatorul de servicii de plată.

Ordinul se află, deocamdată, în dezbatere publică şi este publicat pe prima pagină a site-ului ANPC.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More