Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Dej, s-a reunit pentru soluționarea problemei deșeurilor din municipiu

0 37

primaru-costan-morar-dejSituația depozitării și transportului deșeurilor menajere la Dej, continuă să fie de actualitate, ca urmare a faptului că celula de depozitare din cadrul proiectului european „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Cluj”, nu a fost finalizată, iar solicitările de preluare a deșeurilor la rampele din județele învecinate, au primit răspuns negativ.
Pentru ca situația să nu degenereze , să fie afectați cetățenii, primarul municipiului Dej, Morar Costan, a decis că situația este una de urgență, motiv pentru care a convocat astăzi, 22 iulie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a propune o soluție de gestionare a problemei, fără a afecta cetățenii municipiului Dej, prin creșterea prețului la salubritate.
În condițiile în care singura variantă de depozitare în acest moment este la Odorheiu Secuiesc la 190 Km distanță, cu costuri suplimentare de aproximativ 35000 lei pe lună, edilul orașului a propus în cadrul comitetului, ca soluție, identificarea unor surse de finanțare din bugetul local pentru acoperirea costurilor suplimentare pentru o perioadă de trei luni, urmând ca ulterior să fie găsită o soluție de realizare a unei rampe ecologice în zona Dej.
Soluția a fost agreată în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, sursa de finanțare a costurilor aferente transportului deșeurilor spre Odorheiu Secuiesc, pentru următoarele 3 luni, în valoare de aproximativ, 100 000 lei, urmând să fie subiectul unei ședințe de îndată care va fi convocată de primar.
„ Așa cu am mai afirmat, m-am implicat permanent în găsirea de soluții pentru gestionarea problemei deșeurilor menajere și consider că situația este una de urgență care dacă degenerează, poate afecta cetățenii și municipiul. Tocmai de aceea am convocat astăzi comitetul, pentru a le prezenta riscul situației și soluția identificată în rezolvarea ei.

Nu suntem noi de vină că s-a ajuns în acest punct, însă noi trebuie să găsim soluții de rezolvare și prin soluția propusă de mine mi-am dorit ca dejenii să nu plătească preț mai mare la salubritate și în continuare deșeurile să fie ridicate de la Dej. Sigur că m-am gândit la gestionarea problemei și pe termen lung, de aceea am propus construirea unei rampe ecologice în zona Dej sau găsirea de variante, astfel încât cetățenii să nu fie afectați. Deocamdată prioritatea mea este găsirea de surse de finanțare pentru acoperirea costului suplimentar și voi supune atenției acest aspect Consiliului Local”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More