Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Compania de Apă Someș majorează tarifele pentru apă și canalizare

0 1.062

Compania de Apă Someș S.A. anunță că intenționează să majoreze prețul apei potabile, respectiv a tarifului de canalizare-epurare, începând cu data 1 iulie 2021. Apa potabilă va fi mai scumpă astfel cu 9%.

Începând cu 1 iulie 2021, Compania de Apă Someș S.A. majorează tarifele pentru apa potabilă și serviciul de canalizare, potrivit unui comunicat emis de companie. 

Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia  respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei  tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr. 12/2.10.2018 a Asociației  Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa,  precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare  nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor  Europene și Compania de Apă Someș S.A.  

Reamintim că pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și  canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras o a cincea finanțare în  valoare totală de peste 355 Milioane Euro, lucrările în cadrul acestui program  derulându-se în perioada 2020-2023. 

Noile prețuri/tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de  Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia  nr.79/31.05.2021. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele  Cluj, Sălaj și Mureș, cu începere de la 1 Iulie”, precizează Compania de Apă Someș Cluj.

În acest context, prețul apei potabile va ajunge la 4,09 lei/mc inclusiv TVA (9%), față de 3.85 lei, cât este în prezent, iar tariful pentru canalizare va ajunge la 4,34 lei/mc inclusiv TVA (9%), față de 4.33 lei/mc.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More