Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Composesoratul Borșa, drept la replică în cazul turistului decedat pe munte. Mașina de intervenție „nu a ieșit niciun moment din posesia și folosința Orașului Borșa”

0 222

Composesoratul Borșa vine cu replica în cazul turistului decedat pe vârful Pietrosul Rodnei. Reprezentanții Composesoratului spun că mașina de intervenție era la dispoziția și în posesia Orașului Borșa.

La data de 20 iulie, un situație extrem de neplăcută a iscat un val de tensiune în localitatea maramureșeană Borșa. La data respectivă Composesoratul Borșa a fost acuzat că, din cauza unui sechestru pus pe mașinile de intervenție ale Salvamont Borșa, salvatorii nu au ajuns la timp pentru a acorda prim ajutor unui turist aflat pe munte. Acesta a suferit un atac de cord și din nefericire a decedat. Dăm dreptul la replică Asociației Composesorale Borșa care, prin reprezentanții ei, transmit că mașina de intervenție nu a ieșit niciun moment din posesia și folosința Orașului Borșa și ar fi putut să fie utilizat la intervenția Salvamont din zona Pietrosul Rodnei. Redăm mai jos dreptul la replică venit din partea Composesoratului Borșa:

O știre falsă, construită de Primarul Orașului Borșa, Timiș Ion Sorin, în stilul clasei stăpânitoare și a lumii politice care de 30 de ani luptă împotriva comunităților locale, a fost propagată de toată presa naţională. O parte din ansamblul ştirilor false poate fi accesat la acest link Google. Cu cinism brutal și egoism rece a fost legat decesul unei persoane pe muntele Pietrosul Rodnei și durerea unei soții ce și-a pierdut soțul de o activitate de executare silită pentru recuperarea unor penalitați de 530.000 lei, datorate de Orașul Borșa pentru nerespectarea unei hotărâri irevocabile pronunțată în anul 2004.

Este adevărat că în 18 iulie 2019 s-a instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile ale Orașului Borșa: 5 autovehicule, mobilierul din sala de ședințe a consiliului local, din birourile primarului, viceprimarului și secretarului, bustul lui Gheorghe Pop de Băsești. Dintre vehiculele sechestrate, trei au fost date în custodia domnului Mihali Matei, preşedintele Composesoratului Borşa (Skoda Octavia – MM 14 UAT, Dacia Logan – MM 14 SPC și Opel MM 09 PRB) fiind tractate și depozitate la o altă locație. Celelalte două vehicule sechestrate – Dacia Logan MM 07 SPC (folosită de poliția locală Borșa) și Nissan Patrol (MM 01 UAT) au rămas în custodia și folosința debitorului Orașul Borșa, astfel cum se consemnează în mod expres în procesul-verbal de executare silită.

Așadar, autoturismul Nissan Patrol nu a ieșit niciun moment din posesia și folosința Orașului Borșa și ar fi putut să fie utilizat la intervenția Salvamont din zona Pietrosul Rodnei. Jurnaliștii care au preluat știrea falsă, pe lângă faptul că nu au solicitat și punctul de vedere al persoanelor acuzate, indirect, de decesul unei persoane, trebuie să privească în direcția potrivită: incompetența primarului Timiș Ion Sorin și refuzul autorităților de a respecta o hotărâre irevocabilă pronunțată acum 15 ani au fost elemente care au dus la intervenția eșuată a echipei Salvamont.

De exemplu, câte mașini de teren de ultimă generație și performante ar fi cumpărat primarul Timiș Ion Sorin cu cei peste 200.000 EURO dați firmelor de avocatură pentru a hărțui în instanță Composesoratul Borșa? A fost construită o ştire falsă, cu complicitatea unei prese inerte, care nu verifică informația, pentru a se cultiva ura, o otravă infiltrată, încetul cu încetul, în sufletul unei comunității ce trebuie sa primească 17.000 hectare teren forestier și care trebuie demobilizată, cu orice preț, în demersul de recuperare a unui patrimoniu ce face parte, potrivit legii, din tezaurul istoric al României.

Dorim redarea integrală a acestui drept la replică, pentru ca informația să ajungă și la soția și familia îndurerată pentru a-și ușura sufletul de o povară: incompetența unui sistem criminal nu are vreo legătură cu Asociația Composesorală Borșa, ci ține exclusiv de administrația publică locală din Borșa. Și poate se va găsi și un jurnalist care să spele onoarea presei și să investigheze modul în care, în ultimii 20 ani, autoritățile din Borșa și Maramureș au benchetuit cu Frank Timiș, Dan Adamescu, cu clanurile mafiote ale tăietorilor de păduri ș.a. mâncând hotarele strămoșești ale Composesoratului Borșa – pământul nostru sfânt – și bând cinstea neamului românesc cu toți cei ce au drepturi de a jefui această țară.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More