Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Comuna Mica va avea rețea de apă potabilă

0 273

Proiectul de finanțare pentru rețeaua de apă din comuna Mica a fost declarat eligibil.

Primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz a anunțat că Proiectul regional al infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, care a fost inițiat în anul 2015 și a primit finanțare din fonduri europene abia în anul 2018, a fost în cele din urmă declarat eligibil.

Prin acest proiect, derulat de Compania de Apă Someș, pe raza comunei Mica se va introduce doar apa potabilă, în proiect nefiind cuprinsă și canalizarea. „Cunoscând birocrația din România am toată încrederea, speranța și nădejdea că procedura privind licitația publică se va desfășura într-un timp cât mai scurt, astfel încât lucrările să poată fi demarate în anul 2020” a declarat primarul comunei Mica.

Foto: Facebook Tiberiu Zelencz

Totodată edilul a explicat complexitatea proiectului și modul în care a încercat să repare greșelile predecesorilor săi, existând riscul ca proiectul să fie declarat neeligibil.

„După cum știți, Primaria Comunei Mica a încercat să iasă din Proiectul regional al infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, depunând în acest sens cereri de finanțare pentru apă și canalizare la Ministerul Administrației Dezvoltării Regionale –Programul Național de Dezvoltare Locală, dar, din păcate, toate cererile noastre au fost respinse, invocându-se că ar exista posibilitatea unei duble finanțări. 
Mai mult decât atât, dacă ieșeam din proiectul menționat anterior riscam să fie declarat tot proiectul neeligibil. 

Foto: Facebook Tiberiu Zelencz

În mod evident, nu Compania de Apă Someș este vinovată pentru faptul că Primăria Comunei Mica nu a avut niciun proiect de introducerea a apei și a canalizării pe raza comunei până în ziua de astăzi, vina aparținând tuturor conducătorilor care s-au perindat în cei aproximativ 30 ani la conducerea Comunei Mica”, a mai adăugat Tiberiu Zelencz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More