Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Comuna Parva, din judeţul Bistriţa-Năsăud, este prima localitate care a votat o Declaraţie de Unire cu Republica Moldova

0 415

Comuna Parva, din Bistriţa Năsăud, este prima localitate din România care îşi afirmă dorinţa ca Republica Moldova să revină în vechile hotare.

Reprezentanții primăriei comunei Parva au semnat, luni, o declarație simbolică de unire cu Republica Moldova, potrivit unei postări a primarului Ioan Strugari pe pagina personală de socializare.
Documentul este semnat de primar, viceprimar, secretarul primăriei și de către cei nouă consilieri locali.

 

Consiliul Local Parva a votat Declaraţia de Unire, în care se precizează că ”Prin prezenta Declaraţie ne asociem demersurile primarilor din Republica Moldova (Basarabia) de a lupta împreună pentru recunoaşterea valabilităţii ACTULUI UNIRII citit de bistriţeanul Iuliu Hossu la 1 decembrie 1918. Ne exprimăm dorinţa de a sărbători împreună Centenarul Marii Uniri 1918-2018 fără ca pământul românesc să aibă graniţă la Prut„, se arată în declaraţie.

În această declarație, semnatarii solicită președintelui României, președinților Senatului și Camerei Deputaților și Guvernului „să facem tot ce ne stă în puterea noastră pentru reîntregirea țării în anul centenar 2018”.
„Generația de azi are datoria morală de a lupta pentru aceleași idealuri apărate cu prețul vieții lor de înaintașii noștri. Poporul român nu poate sărbători Centenarul Unirii 2018 fără o parte din teritoriile românești care au făcut obiectul marii sărbători de la Alba Iulia în 2018. O sărbătoare adevărată a poporului român poate avea loc în aceleași condiții din 1918”, se mai arată în document.
Comuna Parva din județul Bistrița-Năsăud este înfrățită, din mai 2017, cu comuna Telița din Republica Moldova.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More