Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Comunicat de presă: Creșterea eficientei energetice a clădirii publice cu destinația scoală, situata in str. Mixandrelor, nr. 2a, Dej, jud Cluj” SMIS 116845

0 84

Proiectul Creșterea eficientei energetice a clădirii publice cu destinația scoală, situata in str.
Mixandrelor , nr. 2a, Dej, jud Cluj” SMIS116845, finanțat prin Programul Operațional Regional
2014-2020 este implementat de către MUNICIPIUL DEJ, in perioada 19.01.2017-31.08.2021, și are o valoare totală de 2.129.558,22 lei, din care contribuția FEDR 1.499.946,53 lei iar 1.729.350 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării ,Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Nord -Vest, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Obiectivul general al proiectului Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a
energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în clădirile publice din municipiul Dej.

Obiectul prezentului proiect
Prin realizarea proiectului ” Creșterea eficientei energetice a clădirii publice cu destinația scoală,
situata in str. Mixandrelor, nr. 2a, Dej, jud Cluj” SMIS116845”, s-a urmărit creșterea eficientei
energetice în clădirea cu destinație scoală amplasata in Municipiul Dej in str. Mixandrelor, nr. 2a, prin lucrări de reabilitare, in sensul reducerii consumurilor specifice .
Clădirea este destinata învățământului, iar lucrările executate au avut ca rezultat atingerea
indicatorilor din proiect.

Rezultate obținute
Prin implementare, proiectul a contribuit la creșterea eficienței energetice în clădirea cu destinație scoală amplasata in Municipiul Dej, strada Aurora, nr. 5. ,prin reducerea consumurilor specifice, cu rezultat in sensul scăderii anuale a emisiilor de gaze cu efect de sera a clădirii si respectiv scăderea consumului anual de energie primară al clădirilor publice.

Impactul proiectului
Proiectul are impact asupra reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera, creșterea calității mediului înconjurător , scăderea consumului de combustibil prin mai buna eficienta termica a clădirii cu destinația scoală , evitând folosirea de mijloace tehnice si materiale poluante.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More