Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Comunicat de presă: Cresterea eficientei energetice a clădirii publice” Scoală gimnazială Avram Iancu Dej, situata în strada Aurora, nr.5

0 146
Ieri, 22 noiembrie, a fost organizată la Primăria Dej o conferință de presă privind implementarea proiectelor de fonduri nerambursabile ”Creșterea eficienței energetice a clădirii publice Școală Gimnazială ”Avram Iancu” Dej,situată în strada Aurora, nr.5” și ”Creșterea eficienței energetice a clădirii publice cu destinație școală, situată în strada Mixandrelor, nr. 2A,” din Ocna Dej, finanțate în cadrul REGIO (Programului Operațional Regional), Axa 3.1.B.
Contractele de finanțare pentru cele două proiecte au fost semnate în 31 august, respectiv 12 octombrie, proiectele se află în implementare, fiind derulate procedurile de achiziție și ulterior finalizării acestora, vor fi demarate lucrările.
”Cele două proiecte au o valoare de 5 milioane lei, la mijlocul anului viitor se vor finaliza procedurile de licitație și vor demara lucrările. Proiectele au fost depuse cu scopul de a oferi cadrelor didactice și copiilor noștri condiții optime pentru desfășurarea procesului educativ”, a declarat primarul Costan Morar.

Proiectul, Creșterea eficienței energetice a clădirii publice “Școala Gimnazială Avram Iancu” Dej, situată în strada Aurora nr. 5” cod SMIS 111559, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către MUNICIPIUL DEJ, in perioada 19.01.2017-30.11.2020 și are o valoare totală de 2.810.924,20 lei, din care contribuția FEDR 1.814.944,26 lei iar lei 2.092,523,970 reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Nord -Vest, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.
Obiectivul general al proiectului Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în clădirile publice din municipiul Dej.
Obiectul prezentului proiect
Prin realizarea proiectului ” Creșterea eficienței energetice a clădirii publice “Școala Gimnazială Avram Iancu” Dej, situată în strada Aurora nr. 5” cod SMIS 111599”, se urmărește atingerea următoarelor obiective:
Creșterea eficientei energetice în clădirea cu destinație scoală amplasata in Municipiul Dej, strada Aurora nr. 5 prin lucrări de reabilitare, in sensul reducerii consumurilor specifice .
Din punct de vedere climatic, conform standardului SR1907/1, localitatea Dej, unde se afla clădirea studiata se afla in zona climatica III (temperatura -18°C) si zona eoliana IV.
Clădirea este destinata învățământului, iar proiectul prevede masuri de intervenție care duc la emisii echivalent CO2 situate în intervalul valoric stabilit pentru anul 31.12.2018, si anume 16,71 (Emisii echivalent CO2 kg/mp/an) <37 (Emisii echivalent CO2kg/mp/an).
Din punct de vedere al consumului anual specific de energie primara, proiectul prevede masuri de intervenție care duc la un consum anual specific de energie primara (utilizând surse neregenerabile fosile) situat sub valorile corespunzătoare stabilite pentru 31.12.2018 si anume 104,07 < 136 (KWh/m2/an).
Din punct de vedere al consumului anual de energie primara (kWh/an), proiectul prevede masuri de intervenție ce conduc la o reducere a consumului anual de energie primara 40% fata de consumul inițial, si anume o reducere cu 57,41%>40% .Proiectul se implementează în clădire în care se desfășoară activități sociale (învățământ/educație) al cărui regim de ocupare nu este permanent, clădire nebranșata la sistemul centralizat de termoficare. Clădirea are o suprafața utila de 2076 mp, suprafața utila mai mare de 2000 mp si mai mica de 4000 mp.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More