Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Comunicat de presă: “DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE TRANSPORT ALTERNATIV ÎN MUNICIPIUL DEJ – punte pietonală și modernizare coridor infrastructură integrată în Ocna Dej” Cod SMIS 123525

1 356

Proiectul “ DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE TRANSPORT ALTERNATIV ÎN MUNICIPIUL DEJ – punte pietonală și modernizare coridor infrastructură integrată în Ocna Dej” Cod SMIS 123525, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020  este implementat de către MUNICIPIUL DEJ, pe o perioada de 77 de luni intre 1.08.2015 și 31.12.2021 având o valoare totală de 13.635.295,26 lei din care contribuția  FEDR 11.590.000,98 iar 13.362.589,34 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Nord -Vest, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

       Obiectivul general al proiectului este scăderea emisiilor GES prin realizarea de investiții care sa asigure un serviciu eficient de transport public de calatori si îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, cu scopul de a reduce numărul de deplasări cu transportul privat (cu autoturisme) si reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.  Astfel, municipiul Dej urmărește dezvoltarea mobilității urbane prin schimbarea accentului de la o mobilitate bazata pe utilizarea autoturismelor la o mobilitate bazata pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, utilizarea transportului public de înalta calitate si eficienta, reducerea utilizării autoturismelor in paralel cu utilizarea unor categorii de autoturisme nepoluante.

     Obiectivele specifice ale proiectului

1. Reducerea până in anul 2022 a emisiilor de CO2 in zona ce face obiectul investiției cu 3,9% ca urmare asigurării cai optime de rulare pentru flota de transport public ecologic a municipiului Dej precum si a cailor optime de deplasare pentru pietoni in vederea încurajării mersului pe jos.

2. Creșterea pana in anul 2022 a numărului de utilizatori a transportului in comun in Municipiul Dej cu 5,8% ca urmare a realizării unor masuri destinate încurajării utilizării transportului public in comun respectiv modernizarea stațiilor de transport in comun, instalarea in stații a componentelor aferente sistemului e-ticketing.

3. Creșterea gradului de siguranța si accesibilitate pentru pietoni pana in anul 2022 prin modernizarea a 9.049 mp de spațiu pietonal, si a unei punți pietonale de 0,155 km peste râul Someș, estimându-se o creștere a numărului de persoane care utilizează traseele pietonale cu 14,3%.

4. Îmbunătățirea spațiului urban pana in anul 2022 prin asigurarea a 2.910 mp de spatii verzi in aliniament si plantarea de arbori/arbuști.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Dorin spune

    doar comunicate si planuri…vrem fapte…cu Balta cum ramane? cu centru pietonal? cu autobuze electrice? promisiuni pesediste

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More