Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND FINALIZAREA PROIECTULUI „Modernizarea infrastructurii în vederea creării unui centru de consiliere, formare și orientare vocațională în Municipiul Gherla” – cod SMIS 155123

0 629

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Gherla anunță finalizarea activităților proiectului „Modernizarea infrastructurii în vederea creării unui centru de consiliere, formare și orientare vocațională în Municipiul Gherla” – cod SMIS 155123. Proiectul a fost implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate prin Regio Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC), Obiectiv Specific OS 9.1 – Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, prin măsuri integrate.

Obiectivul general al proiectului a fost: Facilitarea accesului pe piața muncii a grupurilor vulnerabile din ZUM Gherla prin modernizarea infrastructurii aflata pe strada Parcului nr 20, Gherla, în vederea susținerii procesului de consiliere, formare și orientare vocațională. Proiectul propune realizarea unor spații flexibile (în suprafață totală de 58 metri pătrați), necesare pentru a susține procesul de consiliere, formare și orientare vocațională, cât și necesitătile anexe, prin realizarea unor grupuri sanitare si spații de primire/așteptare. Spațiile obținute se vor putea adapta necesităților grupului de persoane care va participa la activități, putând fi modificat (panouri despărțitoare închise/ deschise după necesități).

Obiectivul specific: Modernizarea unei infrastructuri în vederea susținerii procesului de consiliere, formare și orientare vocațională în suprafata construita desfasurata de 58 metri pătrați pentru 225 persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, respectiv neîncadrate pe piața muncii, din Municipiul Gherla.

Rezultatele proiectului: Spațiu deschis creat sau reabilitat în zonele urbane (ID CO 38): 846 mp; Persoane care trăiesc în zone urbane unde s-au implementat strategii integrate de dezvoltare locală (ID 1S46): 20982 persoane.

Proiectul pentru Modernizarea infrastructurii în vederea creării unui centru de consiliere, formare și orientare vocațională în Municipiului Gherla, s-a derulat în Municipiul Gherla, județul Cluj, în perioada 18.10.2022- 22.04.2024, cu o valoare totală de 865597,45 Lei din care valoarea total eligibila a fost de 237575 Lei, iar valoarea eligibila nerambursabila din FEDR 225.696,25 lei.

Impactul proiectului asupra comunității marginalizate urbane a fost unul de o importanță vitală pentru comunitatea gherleană. Proiectul implementat are potențialul de a aduce beneficii semnificative la nivel local și de a servi ca un model replicabil în îmbunătățirea calității vieții în alte zone similare din județul Cluj și chiar din Regiunea de Nord-Vest a României.

Pentru detalii suplimentare DRAGAN IONEL-OVIDIU – reprezentant legal, e-mail:primaria@gherla.ro,
primar_gherla@yahoo.com, telefon: 0264241926.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More