Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Comunicat PNL Dej – 143 de ani de liberalism

1 120

În urmă cu 143 de ani, la 24 mai 1875, la inițiativa mai multor lideri ai societății românești (Dumitru și Ion C. Brătianu, C.A.Rosetti, Mihail Kogălniceanu, I. Ghica, Gh. Vernescu, frații Golești etc.) a luat ființă Partidul Național Liberal, partid care și-a pus amprenta asupra celor mai importante evenimente din istoria modernă a României: Instaurarea Monarhiei Constituționale (1866), obținerea Independenței de stat (1877), Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari (1918), adoptarea Constituției (1923), Reforma Agrară (1921), Legea Electorală (1926) și relansarea economiei după criza din 1929-1933, prin deviza “PRIN NOI ÎNȘINE“.

În această perioadă liberalismul a devenit fundamentul ideologic pe baza căruia s-a construit România, principalul curent de gândire și acțiune al celei mai dinamice părți a elitei românești.

Este datoria actualei generații să păstreze idealurile fondatorilor Partidului Național Liberal, să le îmbogățească aducându-le în actualitate și să le transmită mai departe noilor generații, reafirmând atașamentul față de valorile patriotismului și față de o Românie care își respectă patrimoniul istoric și valorile tradiționale.

Ținta liberalilor de astăzi este transformarea Partidului Național Liberal în cea mai puternică forță politică din România, motorul dezvoltării, progresului, modernizării și afirmării națiunii române în lume.

La ceas aniversar, dragi liberali, vă doresc multă sănătate, bucurii, succes în tot ce întreprindeți și vă urez, din suflet, „LA MULȚI ANI!”

Aurelian Mureșan

Președinte PNL Dej

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

1 Comentariu
  1. sz cs spune

di ce nu scriet si in ungureste ca io nu stiu ca nu am carte! nem igaz! Cum ar fi daca ai scrie ungureste despre politica si di ce nu scrie ase ceva si la noi? Ca mie imi place tat si io citesc daca nu ma duc la baute

Spune ce crezi