Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

„Comunitatea în siguranţă”, acţiune desfăşurată de poliţiştii clujeni

0 45

masina-politie1

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor din judeţul Cluj, în perioada 25-27 octombrie poliţiştii clujeni au desfăşurat acţiuni preventiv-reactive cu efective mărite în locurile şi zonele de risc identificate atât în mediul urban, cât şi în localităţile rurale din judeţul Cluj.

Cu ocazia derulării acţiunilor au fost suplimentate efectivele de poliţişti din dispozitivul curent, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise în locuri publice, combaterea evaziunii fiscale, reducerea riscului rutier, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi pentru constatarea în flagrant a unor fapte penale.

În cele trei zile, poliţiştii clujeni au aplicat 285 sancţiuni contravenţionale, dintre care 214 privind circulaţia pe drumurile publice, 49 privind ordinea şi liniştea publică, 3 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 8 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 11 la alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au depistat 12 făptuitori, fiind constatate în flagrant 5 infracţiuni, 5 la regimul circulaţiei rutiere şi 3 de natură judiciară.

La nivel judeţean, poliţiştii au controlat 28 de unităţi comerciale şi 44 obiective asigurate cu pază.

Aceste acţiuni vor fi continuate pentru crearea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru descurajarea persoanelor certate cu legea.

 Exemple:

 *În 27.10.2013, poliţişti rutieri din cadrul Secţiei 4 Poliţie l-au depistat pe T. F. de 48 ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada George Coşbuc din municipiul Cluj-Napoca, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,63  mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

*În 25.10.2013, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda  l-au depistat pe C.T. de 26 ani, din municipiul Turda, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu, autoturismul fiind neînmatriculat, iar numerele de înmatriculare fiind expirate din data de 11.10.2013.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More