Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Concert caritabil de pricesne, în sprijinul unui copil din Dej bolnav de epilepsie

0 143

Sala Sporturilor din Dej va găzdui luni, 11 aprilie, de la ora 18, un eveniment de suflet, un concert de pricesne cu scop caritabil, în sprijinul unui băiețel din Dej, pentru care vor cânta Cornelia Goția, Pr. Cristian Pomohaci și Pr. Marius Ciprian Pop.

Andrei Fagea, în vârstă de 4 ani și jumătate a fost internat la vârsta de 3 luni și jumătate (ianuarie 2012), la Clinica Neurologie Pediatrică Cluj, unde a fost diagnosticat cu epilepsie și neurofibromatoză. Cu ajutorul medicilor și al familiei, Andrei a reușit să învingă primele crize de epilepsie. A rămas sub tratament, au urmat multe ore de kinetoterapie și internări în spital pentru recuperare.

Însă, în octombrie 2014, crizele de epilepsie au reapărut. Au început din nou internări în spital (Clinica Neurologie Pediatrică din Cluj, Spitalul Alexandru Obregia din București), investigații și foarte multe tratamente, schimbate periodic la indicația medicilor, dar crizele de epilepsie nu au dispărut, fiind tot mai puternice, iar Andrei tot mai slăbit din cauza lor.

Părinții lui Andrei și-au dus copilul în august 2015 la Paris, la Spitalul Fondation Ophtalmologique Adolphe de Rothschild. Aici au urmat alte investigații medicale, iar în ianuarie 2016 Andrei a avut parte de o video electroencefalogramă. Medicii de aici au decis că modul în care Andrei va putea învinge boala, să se bucure de o viață normală, este o intervenție chirurgicală pe creier. Operația este programată pentru luna mai 2016 la Spitalul Fondation Ophtalmologique Rothschild Paris.

Din păcate, familia copilului din Dej nu poate să susțină financiar toate costurile acestei intervenții chirurgicale și are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare.

Tocmai de aceea, este organizat și concertul de pricesne de la Sala Sporturilor din Dej, din 11 aprilie, pentru ca banii obținuți din vânzarea biletelor să fie donați familiei Fagea pentru a susține costurile financiare ale tratamentului lui Andrei.

Intrarea la eveniment se face pe bază de invitație/donație în sumă de 20 de lei. Invitațiile se găsesc la magazinul bisericesc de pe str. Regina Maria, la Biserica Sf. Ierarh Nectarie de pe Baltă, sau în ziua evenimentului la intrare.

Evenimentul este organizat de Protopopiatul Ortodox Dej, Asociația Filantropia Ortodoxă Dej și Asociația Marsala Life.

afis concert pricesne

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More