Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Concertul Mircea Baniciu de la Dej, într-o atmosferă intimă, dar energică și însuflețită – VIDEO

0 394

După concertul Compact B, organizat la începutul acestei luni la Dej, Studio Magic Star Dej a oferit joi seara un nou spectacol pe cinste pe scena Centrului Cultural ARTA, de această dată legendarul Mircea Baniciu fiind cap de afiș.

Deși în fața dejenilor era anunțată prezența unui nume mare al muzicii românești, în sala de spectacole a Centrului Cultural ARTA nu și-au făcut apariția decât câteva zeci de spectatori.

Atmosfera a fost încălzită de un recital al folkistului clujean Cătălin Condurache, acesta interpretând melodii din repertoriul propriu și cântece cunoscute de pe vremea când activa cu succes în Cenaclul Flacăra.

Ulterior, pe scenă și-a făcut apariția Mircea Baniciu, un one-man-show veritabil, care a fost întâmpinat cu aplauze susținute de către publicul spectator.

Fost solist a legendarei trupe rock Phoenix, apoi fondator al formației Pasărea Colibri, Mircea Baniciu este unul dintre puținii artiști români în viață care nu prea mai are nevoie de o prezentare, fiind bine cunoscut publicului român dar și celui străin, mai ales datorită extraordinarei cariere solo pe care a avut-o.

Și pentru că este un artist cu o vastă experiență pe scenele mici și mari ale țării, Mircea Baniciu nu a dat deloc impresia că susține un concert în fața unei săli aproape goale, comportându-se, ca un profesionist desăvârșit, ca și cum ar fi cântat în fața unui stadion plin.

Afectat vizibil de o gripă care era cât pe ce să-i anuleze concertul susținut ieri la Sala Radio din Cluj-Napoca, Baniciu a făcut totuși efortul de a trage de el și de minunata voce pentru a cânta în această seară și dejenilor. Și a făcut-o cum nu se poate mai frumos, cu cântecele sale arhicunoscute și apreciate la nivel național, încurajând publicul să cânte alături de el. Iar dejenii aflați în sală, nu l-au lăsat la greu, fredonând aproape toate refrenele și chiar și strofele majorității melodiilor interpretate de artist pe scena de la Dej.

La finalul spectacolului, Mircea Baniciu le-a mulțumit celor prezenți pentru că l-au ascultat, aplaudat și încurajat, că au cântat alături de el și că i-au iertat vocea răgușită afectată de gripă, arătându-se, în același timp, dispus să accepte o nouă invitație pentru a susține un spectacol la Dej. Cu toate că, e puțin probabil ca să-l mai vedem prea curând sau vreodată pe Mircea Baniciu cântând la Dej, având în vedere experiența trăită azi.

O nouă lună, un nou spectacol

Tot la Centrul Cultural ARTA Dej va avea loc la finalul lunii aprilie un nou eveniment de excepție, concertul susținut de trupa Desperado.

Organizatorul spectacolelor, Vasile Blăjan, ne-a comunicat că acest al doilea concert va avea loc miercuri, 25 aprilie 2018, când la Centrul Cultural ARTA va avea loc lansarea noului album intitulat ”Bine și așa rău”  al cunoscutei trupe ”Desperado” care va încânta spectatorii atât cu melodiile lor devenite arhicunoscute cât și cu melodii  de pe noul album.

Biletele pentru concertul Desperado vor fi puse în vânzare la casa de bilete a Centrului Cultural Arta și la distribuitorii autorizați. Prețul unui bilet pentru cumpărare anticipată este de 35 de lei, iar în ziua spectacolului va fi 40 de lei. Informații și rezervări locuri la tel. 0722.505.385

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More