Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Concurs interjudeţean de chimie „Gheorghe Spacu” la Dej – FOTO/VIDEO

0 92

someseanul-Concurs interjudetean de chimie Gheorghe Spacu la Dej (2)

Colegiul Național ”Andrei Mureșan” din Dej găzduiește în aceste zile a zecea ediție a concursului interjudețean de chimie ”Gheorghe Spacu”, concurs la care participă elevi din județele din regiunea de nord-vest a țării.

Aproape 100 de elevi și profesori au ajuns încă de vineri la Dej pentru a participa la concursul interjudețean de chimie ”Gheorghe Spacu”, unul la care sunt înscriși elevi din Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Sălaj, Bihor și Satu Mare.

Vineri seara, în noua sală de festivități a Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” din Dej a avut loc festivitatea de deschidere, în fața a numeroși elevi, profesori și oficialități locale.

Directorul Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”, Axinte Bob, a fost cel care a deschis ceremonia, la care au participat primarul Costan Morar, viceprimarul Aurelian Mureșan, consilierul județean Vasile Sălătioan, prodecanul Facultății de Chimie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Sandra Andrada Măcicăneanu, prof. Mircea Dragoş, directorul Centrului Regional de Excelenţă şi prof. Alexandru Rus, preşedintele Asociaţiei Profesorilor de Chimie din judeţul Cluj – „Prochimia”.

someseanul-Concurs interjudetean de chimie Gheorghe Spacu la Dej (1)

Fiecare dintre invitații speciali, dar și profesorii din județele participante au primit câte o medalie cu ocazia aniversării ediției a zecea a concursului interjudețean de chimie ”Gheorghe Spacu” de la Dej, concurs care poartă numele chimistului Gheorghe Spacu, profesor titular în perioada interbelică, la Catedra de Chimie anorganică şi analitică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj şi unul dintre cei mai străluciţi chimişti români ai secolului XX.

Sâmbătă, cei aproape 100 de elevi prezenți la evenimentul de la Dej vor intra în concurs, la final urmând să fie recompensați cu medalii și diplome.


Concurs interjudetean de chimie Gheorghe Spacu la Dej by Irina Maxim

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More