Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Condamnare cu executare în dosarul ”Proxeneți la Dej”

0 2.555

Tribunalul Cluj a dispus condamnarea la închisoare cu executare a omului de afaceri dejean, Călin Augustin Man, acuzat că ar fi încercat să dea mită unui ofițer judiciar și procurorului de caz din dosarul ”Proxeneți la Dej”, în care Man era inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Direcția Națională Anticorupție Cluj l-a trimis în judecată pe Călin Man în toamna anului trecut, iar luni, 22 martie s-a pronunțat sentința pe fond: condamnare la doi ani de închisoare cu executare. 

”Condamnă pe inculpatul: M.A.C., În temeiul art. 290 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000, modificată, la pedeapsa de: – 1 (un) an 6 (şase) luni şi 20 (douăzeci) de zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. În temeiul art. 292 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000, modificată, la pedeapsa de: – 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. În temeiul art. 292 alin. 1, rap. la art. 66 alin. 1 lit. a) şi b), art. 67 alin. 2 şi art. 68 alin. 1 lit. c) Cod Penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an, după executarea pedepsei principale a închisorii. În baza art. 38 alin. 1 Cod Penal constată că cele două infracţiuni au fost comise în condiţiile concursului real de fapte, iar în temeiul art. 39 alin. 1 lit. b Cod Penal aplică inculpatului pedepsea cea mai grea şi anume aceea de 1 an 6 luni şi 20 de zile închisoare sporită cu 1/3 din cealaltă pedeapsă, adică 5 luni şi 10 zile închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de: – 2 (doi) ani închisoare cu executare în regim de detenție. În temeiul art. 45 alin. 1 Cod Penal aplică inculpatului alături de pedeapsa principală rezultantă a închisorii şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod Penal pe o perioadă de 1 an, care se va executa după executarea pedepsei principale a închisorii. În baza art. 65 alin. 1 şi 3 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod Penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În temeiul art. 72 Cod Penal scade din durata pedepsei rezultante pronunţate, timpul reţinerii şi arestării preventive, începând cu data de 27 octombrie 2020 şi până la zi. În baza art. 399 alin. 1 Cod de Procedură Penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului. În baza art. 274 alin. 1 Cod de Procedură Penală obligă inculpatul să plătească în favoarea statului cheltuieli judiciare în sumă de 4.500 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare cu procurorul şi cu inculpatul. Pronunţată în şedinţa publică din data de 22 martie 2021, în lipsa participanţilor”, se arată în soluția de condamnare emisă de Tribunalul Cluj.

Față de această decizie, care nu este una definitivă, Călin Man a făcut apel în 23 martie.

Călin Man și Cosmin Pop

Pe aceeași temă:

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More