Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Condamnări cu suspendare în Dosarul Pisica pentru poliţiştii care au agresat un bărbat la Dej

0 177

Curtea de Apel Cluj i-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe Otniel Podea şi Daniel Mora, de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, în celebrul Dosar Pisica, în care cei doi au fost acuzaţi că au agresat un bărbat din Dej după ce au crezut că acesta este proxenet.

În aprilie 2010, Alexa Vaida a ieşit în faţa casei pentru a-şi căuta pisica ieşită din curte, însă chiar în acel moment cei doi agenţi BCCO au trecut prin zonă în misiune şi l-au confundat pe dejean cu un proxenet. „Era seara şi am ieşit cu copilaşul meu afară, pe stradă să căutăm un pui de pisică. Pe trotuar am fost acostat de două persoane în civil care au zis că sunt de la Poliţie şi care m-au confundat cu un proxenet. Fără discuţii m-au imobilizat, iar unul dintre ei m-a lovit cu ceva dur peste claviculă şi mi-a rupt-o”, a spus Vaida în 2010.

Alexa Vaida, şi el fost poliţist, a fost dus în acea seară la sediul Poliţiei Dej unde a fost fotografiat alături de câteva prostituate, fiind apoi închis în arest. Abia dimineaţă a fost chemată o ambulanţă pentru Vaida, care a stat toată noaptea cu clavicula ruptă.

La aproape trei ani distanţă, după ce Alexa Vaida şi cei doi poliţişti s-au plimbat prin tribunale, Curtea de Apel a dat sentinţa: un an de închisoare cu suspendare pentru fiecare dintre cei doi acuzaţi, pentru purtare abuzivă.

Cei doi acuzaţi mai trebuie să plătească daune morale în valoare de 6.000 de euro către victimă şi 5.000 de lei pentru cheltuieli de spitalizare. Hotărârea poate fi atacată cu recurs, de poliţişti, de părţile vătămate, dar şi de procurori în termen de 10 zile, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More