Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Congresul PNL, cu 5.000 de oameni, se ține în scenariul roșu

0 1.069

Alegerile interne din PNL au intrat în ultima săptămână, iar, sâmbătă, la Romexpo, ar trebui ca 5.000 de delegați, la care se adaugă invitații și presa, să fie prezenți fizic pentru a-și alege noul președinte. Deși Capitala a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, noile prevederi permit organizarea unui astfel de eveniment.

Congresul PNL se va desfăşura la Romexpo, cu participarea a 5.000 de persoane. Conform premierului Florin Cîţu, organizatorii au cerut punctul de vedere al CNSU.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a răspuns luni solicitării venite din partea PNL.

Raed Arafat informează PNL că persoanele care urmează să participe la Congres să fie vaccinate, să prezinte un test PCR sau antigen sau să demonstreze că se află în perioada cuprinsă între 15 – 180 de zile de la confirmarea infectării cu virusul.

În cazul în care incidența cumulată la 14 zile, la nivelul municipiului București, va fi mai mare de 3/1.000 și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, accesul la Congres se va face doar prin prezentarea și scanarea Codului QR de pe certificatul digital al UE privind COVID-19, se arată în răspunsul oferit de DSU către PNL.

„Nu este spaţiu mic, sunt 15.000 metri pătraţi, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană. Dacă vin 5.000 de persoane, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană, va fi cu certificat verde şi centre de testare acolo, deci va fi în condiţii regulamentare. Înţeleg că este şi o recomandare pe care au cerut-o de la cei de la CNSU, va fi organizat în condiţii de legalitate şi de siguranţă maximă Congresul PNL. Oricine încearcă să amâne acest congres nu are nicio şansă”, a răspuns Florin Cîţu.

Guvernul a adoptat vineri, 17 septembrie, Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Potrivit noilor prevederi, organizarea și desfășurarea activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare 3 la mia de locuitori.

Congresul PNL va alea loc în interiorul Romexpo, în pavilionul principal, iar liberalii ar putea invoca Articolul 3 din HG 990/2021, cu condiția ca Romexpo să fie considerată instituție de spectacol sau concerte.

„Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mare de 3/1.000de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori”, se arată în Hotărârea de Guvern.

Odată cu intrarea în scenariul roșu, locuitorii din București sunt nevoiți să prezinte Certificatul Covid(verde) pentru a participa la evenimente și activități care se desfășoară în spații închise. Măsura este valabilă și pentru delegații PNL, care trebuie să prezinte documentul care arată dacă sunt vaccinați, au trecut prin boală sau au un test negativ, pentru a participa la Congresul de sâmbătă.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More