Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Consilier județean Cluj în incompatibilitate. A încheiat contracte cu o instituție din subordinea CJ Cluj

0 551

Un număr de 19 foşti şi actuali aleşi locali au fost găsiţi de către ANI în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese de natură administrativă ori cu avere nejustificată.

Printre aceștia se află și dejeanul Vasile Sălătioan, consilier județean din partea PSD. Acesta este acuzat de către ANI că în perioada celor două mandate de consilier județean, anume în perioada 2012-2016 și din 2016 până în prezent, ar fi încheiat șase contracte comerciale cu o instituție din subordinea Consiliului Județean Cluj prin firma din Dej pe care o administrează.

”Incompatibilitatea a fost constatată şi în cazul lui Vasile Sălătion, consilier judeţean în Consiliul Judeţean Cluj.

„În perioada exercitării mandatelor de consilier judeţean (2012 – 2016 şi 2016 – 2020), o societate comercială la care persoana evaluată deţine funcţia de şef birou/serviciu financiar – contabil a încheiat 6 contracte comerciale de prestări servicii/executare lucrări/furnizare produse cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, arată ANI.

ANI menţionează că persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Iulian Marin, Gheorghe Cenuşă şi Sorin Scutariu nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More