Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Consilier local suspect de Covid-19 a fugit în Franța. S-ar fi întâlnit cu 40 de persoane

0 2.270

Un consilieri local din Maramureș, suspect de coronavirus, a fugit în Franța. Acesta a participat la o întâlnire electorala cu 40 de persoane.

Un consilier local din comuna Strâmtura, județul Maramureș, suspect de Covid-19 și pus în autoizolare pentru 14 zile și-a luat tălpășița fugind cu o cursă aviatică tocmai în Franța.

Foto: Captură Facebook

Gestul acestuia a fost făcut după o întâlnire electorală cu un număr de aproximativ 40 de persoane. Din spusele actualului primar, Ioan Pasere, consilierul fugar vrea să candideze la scaunul primăriei. De altfel după fuga consilierului, primarul a organizat o ședință de urgență în care s-a discutat situația acestuia, dar și măsurile ce urmează a fi luate pentru a preveni o eventuală infectare cu virusul Covid-19.

Redăm opinia primarului din comuna Strâmtura despre acest caz, opinie dată publicului la data de 14 martie.

Azi la ora 10 la sediul Primăriei Strâmtura a avut loc Comitetul Local pentru situații de urgenta unde s-a analizat situația cetățeanului O.F dar și ce măsuri trebuie sa luam pentru protejarea noastră în caz de o eventuala infectare cu virusul ucigaș.

În legătură cu cetățeanul din comuna noastră ORZA F. pentru care s-a instituit măsura izolării la domiciliu de către organele abilitate încă din data de 06.03.2020 și care a umblat ca Vodă prin comună, organizând și o întâlnire cu un grup de cetățeni, mințind autoritățile caăeste acasă, ieri dimineața a luat avionul și a fugit în Franța.

Nu ma interesează ce face OF dar mă indignează iresponsabilitatea și inconștiența lui vizavi de ceilalți cetățeni pe care sper ca nu i-a infectat. În calitatea lui de consilier local ar fi trebuit sa va ocrotească, să vă informeze despre aceasta cumplită epidemie și nu să vă expună riscurilor.

În partea a doua a ședinței am dispus niște măsuri de primă urgență și anume:
– informarea corecta a cetățeanului ori de câte ori este nevoie despre evoluția virusului
– dezinfectarea tuturor instituțiilor publice
– am stabilit 20 de locuri de carantinare
– am alocat o suma importanta de bani pentru cei izolați și care nu se pot descurca singuri
– plata impozitului cu bonus de 10 procente s-a prelungit până la 30 iunie.

Toți care ați participat la adunarea din 7 martie la pensiunea Sânziene aveți obligația sa vă prezentați la medicul de familie. Orice problema aveți de semnalat va puteți adresa primarului, viceprimarului, medicului, preoților.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More