Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Consilierii locali dejeni au votat rezilierea contractului privind zona de agrement ”Baltă” din Dealul Florilor

0 93

Consilierii locali dejeni au dezbătut marți, într-o ședință de îndată a Consiliului Local, proiectul de hotărâre privind rezilierea contractului dintre Municipiul Dej și Norserv SRL, firma care are în întreținere și administrare lacul de pe strada Crângului.

Potrivit contractului încheiat între cele două părți, ”părțile contractante s-au asociat în vederea desfășurării în comun a unor activități privind amenajarea, exploatarea și agrement a lacului și zonei aferente situate în municipiul Dej, Str. Crângului FN. În conformitate cu prevederile art. 2 din contract s-a stabilit aportul părților astfel că Municipiul Dej pune la dispoziția SC NORSVERV SRL lacul și zonele aferente, iar SC NORSVER SRL se obligă să execute lucrări de reparații, investiții și întreținere constând în amenajare și întreținere și igienizarea lacului și a insulei, construcția și întreținerea debarcaderelor, dotarea cu ambarcațiuni de agrement, popularea lacului cu pește pentru pescuit sportiv, asigurarea ambarcațiunilor cu echipament de salvare conform normelor ANR, asigurarea construcției unor unități de alimentație publică, termenul de finalizare a construcțiilor fiind de 5 ani”.

Conform raportului de specialitate al compartimentului juridic din cadrul Primăriei dej, SC NORSVERV SRL nu și-a îndeplinit întocmai și la timp obligațiile asumate prin contract, investițiile realizate în zona de agrement nu sunt făcute la standarde înalte de calitate și nici cu cheltuieli semnificative.

Având în vedere aceste aspecte, Municipiul Dej a înaintat în instanță o acțiune de reziliere a contractului în data de 14.05.2015, acesta fiind pe rolul Tribunalului Cluj.

E în interesul dejenilor ca acest contract să fie reziliat, pentru că Norserv nu și-a respectat clauzele de asociere. Am avut numeroase sesizări, am făcut o notificare către Norserv în urma celor peste 140 de sesizări din partea cetățenilor.

Nu mai putem aștepta la infinit, am făcut acțiune în instanță, va continua procesul. Norsverv dorește despăgubiri pentru investițiile făcute în zonă, dar considerăm că despăgubirile cerute sunt într-o sumă foarte, foarte mare. Am cerut în instanță o expertiză judiciară pentru verificarea investițiilor făcute de Norserv și stabilirea sumei de despăgubire, pentru a stabili valoarea reală.

Zona va fi liberă de sarcină și vrem ca, pe fonduri europene, să demarăm lucrări în zonă, pentru a o alipi de zona Bungăr în cadrul unui proiect de creare a unei zone de agrement”, a declarat primarul Costan Morar, care a dat asigurări că autoritățile locale vor trece imediat la decolmatarea și curățirea zonei respective, pentru a satisface doleanțele cetățenilor.

Potrivit viceprimarului Tedora Muncelean, din punct de vedere juridic, contractul poate fi reziliat chiar dacă procesul între cele două părți continuă cu privire la stabilirea despăgubirilor.

La ședința de îndată a Consiliului Local Dej au participat 15 consilieri dintre cei 19 aleși locali, iar pentru a trece proiectul de hotărâre a avut nevoie de 13 voturi ”pentru”.

Proiectul a fost adoptat cu 13 voturi ”pentru” și două abțineri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More