Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Consilierii locali PSD Dej, executați de conducere: PSD Dej schimbă placa la alegerile locale

0 149

Cu doar câteva zile înainte de expirarea termenului limită de depunere a listelor de candidaturi pentru alegerile locale din luna iunie, situația este una tensionată în rândul organizațiilor locale ale formațiunilor politice.

La fel se întâmplă și în cazul PSD Dej, unde frământările din cadrul organizației locale sunt extrem de tensionate. Asta pentru că oameni cu ștate vechi în cadrul PSD Dej, consilieri locali, unii cu mai multe mandate la activ, au fost îndepărtați de pe liste și înlocuiți cu oameni noi.

Conducerea PSD Dej încearcă probabil să-și întinerească și să schimbe imaginea partidului la nivel local prin înlocuirea ”seniorilor” cu un suflu tânăr, venit din partea unor membri cu potențial, dar care nu au avut încă ocazia să se afirme.

Consilierul local Nelu Anca a anunțat azi, în exclusivitate pentru Someșeanul.ro, faptul că și-a dat demisia din toate funcțiile deținute în Partidul Social Democrat Dej și din Consiliul Local. Acesta, oricum, nu urma să se regăsească pe lista de candidați ai PSD pentru alegerile locale, însă va ocupa un loc eligibil pe lista ALDE Dej, formațiune politică la care tocmai a aderat.

Un alt consilier local cu greutate al PSD Dej este Axinte Bob, directorul Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej, care nici el nu se va mai regăsi pe lista candidaților pentru un post de consilier local. În aceeași situație se află și Florin Federiga, directorul Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej, Călin Rusu sau Gavril Zanc.

Singura care a rămas în cărți pentru un nou mandat în consiliul local Dej din partea PSD este Teodora Muncelean, președinta organizației de femei a filialei locale.

Noua politică internă a conducerii social-democraților la nivel de Dej arată o orientare către tineri, motiv pentru care pe lista de candidați a PSD Dej pentru consilieri locali se regăsesc Andrei Bradea (președintele organizației de tineret), Ionuț Kantor (președinte executiv TSD Dej) Adrian Malyarcsuc (secretarul PSD Dej) sau Laura Boian (directorul Școlii Gimnaziale Speciale).

Potrivit surselor Someșeanul.ro, conducerea PSD Dej, prin noile nume propuse pentru alegerile locale, nu doar că încearcă să schimbe imaginea partidului la nivel local, dar încearcă să construiască o grupare de consilieri locali care să fie un sprijin puternic pentru primarul Costan Morar în toate demersurile sale la nivelul administrației locale.

Conform surselor noastre, schimbările de direcție ale PSD Dej sunt dictate de noua orientare impusă de la nivel județean, unde președintele Remus Lăpușan dar și candidatul PSD Cluj pentru Consiliul Județean, deputatul Cornel Itu (care este și președintele PSD Dej), încearcă să revigoreze imaginea partidului la nivelul județului Cluj.

Bineînțeles, toate aceste schimbări nu sunt pe placul ”veteranilor” din PSD, care susțin că au pus din greu umărul la susținerea activității organizației locale, iar acum sunt îndepărtați fără motiv, pentru a face locul altora mai tineri, fără experiență politică sau administrativă.

lapusan itu psd dej

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More