Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Consiliul Județean Cluj – Solicitare fonduri guvernamentale pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale

0 54

Consiliul Județean Cluj a promovat un Proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2016, a sumei de 17.793.110 lei pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse la nivelul infrastructurii județului Cluj în perioada iunie-august 2016.

Astfel, în vara acestui an, județul Cluj a fost afectat de precipitații sub formă de ploi torențiale foarte bogate cantitativ, în special în zona de munte, dar și în celelalte zone din județ, fenomene naturale care au determinat pagube majore însemnate la nivelul infrastructurii de transport, fiind afectate un număr de patru drumuri județene, zeci de drumuri de interes local din circa 13 comune, precum și numeroase ulițe, străzi, poduri și podețe, terenuri agricole, anexe gospodărești, rețele edilitare și chiar obiective socio-economice.

Având în vedere acest fapt, Consiliul Județean Cluj a solicitat alocarea sumei de 17.793.110 lei, în regim de maximă urgență, pentru lucrări de refacere și reabilitare a infrastructurii distruse de calamități, pentru asigurarea fluidității căilor de acces în zonele afectate, respectiv pentru prevenirea izolării respectivelor comunități locale.

”Refacerea cât mai urgentă a infrastructurii distruse de calamități va determina un impact atât la nivel social, prin asigurarea de condiții normale de trai pentru locuitorii zonelor afectate, cât și unul de natură economică, prin reluarea activității agenților economici din zonele calamitate„ a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More