Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Consiliul Județean Sălaj a finalizat hangarul elicopterului SMURD ce deservește nord-vestul țării

0 64

Hangarul elicopterului SMURD ce va deservi zona de nord vest a țării și spațiile aferente acestuia au fost realizate în Jibou, printr-un proiect în valoare de peste un milion de lei, finanțat de Consiliul Județean (CJ) Sălaj.

Construcţia este realizată pe un teren situat pe strada Odorheiului din Jibou, aflată în incinta subunităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Porolissum” Sălaj.

În cadrul proiectului, s-a realizat un hangar pentru elicoptere SMURD, care cuprinde o zonă de parcare de 327 metri pătraţi. La parter, în interiorul hangarului, s-au construit un depozit de medicamente şi tehnică sanitară, spaţii de odihnă pentru personalul medical, o sală multifuncţională, iar la etaj, patru birouri pentru piloţi. Atât parterul, cât şi etajul sunt dotate cu grupuri sanitare.

În corpul administrativ al ISU, la etaj, s-au realizat spaţii de odihnă pentru personalul care va deservi heliportul şi pentru piloţi, respectiv şase dormitoare, fiecare cu baie proprie şi o bucătărie. De asemenea, s-a înlocuit tâmplăria exterioară şi s-a realizat izolarea termică a întregii clădiri. În curte, s-au desfiinţat stâlpii de iluminat şi instalaţiile electrice s-au mutat în subteran, pentru a asigura culoarul de zbor.

Contractul a avut o valoare totală de 1.141.811,48 lei, inclusiv TVA şi a fost finanţat din bugetul Consiliului Judeţean Sălaj, antreprenor general fiind SC Arcada Con SRL Jibou.

După finalizarea recepţiei, Consiliul Judeţean Sălaj va demara demersurile pentru trecerea obiectivului în administrarea Ministerului Afacerilor Interne.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More