Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Consiliul Local Dej a aprobat creșterea tarifelor de salubritate. Prețurile sunt mult mai mici decât cele solicitate de Brantner Vereș – VIDEO

0 49

Astăzi a avut loc la Primăria municipiului Dej şedinţa de îndată a Consiliului Local în care s-au supus discuţiei tarifele privind salubritatea în municipiul Dej, pentru transportul şi depozitarea deşeurilor.

Abordarea subiectului vine ca urmare a solicitării Companiei  Brantner  Vereş,  de creştere a tarifelor la salubritate astfel :

  • în cazul persoanelor fizice de la 6,43 lei la 8,89 lei, o creştere cu 2,46 lei
  • în cazul persoanelor juridice de la 77,10 lei/ m3 la 97,08 lei/ m3, o creștere de 19,98/ lei.

Primarul municipiului Dej nu a fost de acord cu propunerea de creștere a tarifelor înaintată de Brantner  Vereş și a propus, având în vedere că deșeurile se transportă la Odorheiu Secuiesc, suportarea de către cetățeni doar a diferenței de cost datorită transportului, preţurile rezultate fiind următoarele:

–      în cazul persoanelor fizice 7,48 lei/ persoană, diferenţa fiind de 1,05 lei

–      în cazul persoanelor juridice 84 lei /m3 faţă de  77,10 lei/ m3.

Propunerea primarului a fost aprobată de consilieri, urmând ca Brantner Vereș să decidă dacă o va accepta sau nu.

La ședința Consiliului Local de azi, primarul Costan Morar a beneficiat de prezența tuturor consilierilor din cadrul PSD, care au și votat pentru propunerea edilului. Cei de la opoziție, în schimb, au avut doar doi reprezentanți, Marius Butuza și Mihaela Petrean, care au votat contra, iar consilierul local Lorand Varga de la UDMR s-a abținut de la vot.

„Situaţia este una deosebit de dificilă şi nu suntem vinovaţi de apariţia ei, însă trebuie să o gestionăm, de aceea, pentru că nu mai vreau să depindem de nici un agent economic privat care nu îşi face treaba, am avansat ideea de a înfiinţa un serviciu de salubritate al primăriei, pe care să îl gestionăm noi”, a spus primarul Costan Morar.

Acesta a dat asigurări că se caută soluții pentru înființarea unei societăți comerciale în administrarea Consiliului Local Dej, firmă care să se ocupe de serviciul de salubritate al orașului din primăvara anului viitor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More