Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Constanţa „ar face o puternică concurenţă Rotterdamului”. Acuze ale unui senator maramureşean către Olanda

0 221

Un senator maramureşean aduce acuze Olandei pentru opoziţia ce o arată intrării României în spaţiul Schengen. Acesta afimă că acuzele de corupţie aduse au de fapt în spate o frică de concurenţă a olandezilor, căci portul Constanţa „ar face o puternică concurenţă Rotterdamului”.

Declaraţii inedite ale senatorului PSD de Maramureş, Marian Liviu Pop, declaraţii făcute pe propria pagină de Facebook. Acesta afirmă că România şi coaliţia de guvernare PSD-ALDE sunt sub un atac constant, atât în ceea ce priveşte tema corupţiei cât şi reformele ce se fac în domeniul justiţiei, pentru ca anumite ţări europene să obţină beneficii economice şi politice. Această idee a senatorului este lămurită şi cu ajutorul unui exemplu şi anume cel al Olandei.

„România și actuala majoritate politică PSD-ALDE sunt atacate sistematic și premeditat pe tema corupției și a reformei legislative în justiție, pentru ca anumite țări europene să obțină avantaje/beneficii economice și/sau politice. Un exemplu clar relevat de evoluția evenimentelor din ultima perioadă este Olanda”, a scris Liviu Marian Pop.

Astfel în mai multe puncte senatorul încearcă să pună în lumină un atac premeditat asupra României şi a intereselor acesteia, atac instrumentat de Olanda. El ia în rând şi în ordine cronologică, pornind din septembrie 2018, aventura adoptării legilor Justiţiei, partea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aventură ce a atras criticile dure ale europenilor şi mai ales refuzul clar al Olandei de a accepta intrarea noastră în spaţiul Schengen.

Liviu Pop ia pe rând olandezii notorii, începând de la premierul Olandei, Mark Rute, care a afirmat că România este prea coruptă, apoi pomenindu-l pe „olandezul Frans Timmermans”, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, care a îndrăznit să atace guvernul de la Bucureşti şi care a preluat pur şi simplu „acuzele de tip Macovei”, după care se opreşte amintind de „olandezul Martin Kuijer”, consilier al ministrului Justiţiei din Olanda şi expert al Comisiei de la Veneţia, persoană care s-a antepronunţat asupra situaţiei din România cu două zile înainte ca raportul Comisiei de la Veneţia să fie făcut public şi care a venit cu recomandarea de modificare a Constituţiei.

Nu în ultimul rând, senatorul adăugă şi numele companiei navele olandeze Damen, companie care participă la o licitaţie organizată de către Ministerul Apărării, licitaţie pentru patru corvete militare. Termenul limită pentru desemnarea câştigătorului a fost mutat pentru data de 15 noiembrie 2018, faţă de 26 octombrie, a afirmat Liviu Pop. Rolul acestei idei pare a fi un atac la adresa companiei Damen, companie implicată la începutul anului într-un scandal de mituire a unor diplomaţi străini. Ţinem să notăm că autorităţile olandeze nu au stat pe gânduri şi au derulat o anchetă în ceea ce priveşte cazul Damen.Totuşi dacă există suspiciuni voalate de mită în cazul licitaţiei pentru cele patru corvete militare, să ne amintim care sunt partidele aflate la guvernare.

De asemenea pentru a întări imaginea Olandei ca şi o ţară coruptă care nu are dreptul să acuze o altă ţară de aceeaşi meteahnă, senatorul pune în discuţie şi cazul ING, bancă implicată „într-un mare caz de spălare de bani”. Oricum concluziile senaorului sunt simple şi par logice omului de rând, omului sătul de tevatură politică şi căruia i-a rămas, ca singură salvare, creştinătatea şi românismul.

„Se poate spune că NU EUROPA, ci OLANDA atacă/critică dreptul României de a avea legi corecte și normale ale justiției și coduri penale care să nu permită abuzuri și să garanteze drepturile și libertățile fundamentale. Olanda aplică, în fond, aceeași rețetă ca pentru blocarea accesului României în Schengen pe motiv de corupție și MCV, când de fapt miza reală este portul Constanța, care ar face o puternică concurență Rotterdamului, dacă România ar fi în Schengen, fapt știut de specialiști și recunoscut în analizele de business”, încheie senatorul PSD.

Pe scurt, trecem aici concluzia domnului senator, concluzie aşezată în cadrul textului, nu la sfârşit, acolo unde îi este locul, ci chiar înainte de a-şi prezenta argumentele pentru această idee. „Concluzie: Imaginea României corupte e premeditat întreținută și promovată de țări ca Olanda pentru propriul interes economic și politic”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More