Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Construcția autostrăzii Câmpia Turzii – Ogra – Târgu Mureș intră în linie dreaptă

0 89

constructie autostrada

Dezvoltarea infrastructurii din Transilvania și județul Cluj este pe drumul cel bun, prin finalizarea procedurii de licitație privind atribuirea contractelor aferente autostrăzii Câmpia Turzii — Ogra — Târgu Mureș, proiectele având ca sursă de finanțare fondurile europene nerambursabile.

”Zona Turda — Câmpia Turzii va deveni un nod de autostrăzi în inima Transilvaniei, autostrăzile Turda-Sebeș și Transilvania tranzitând-o.  Cu siguranță avem parte de unul dintre cele mai serioase proiecte guvernamentale de dezvoltare a infrastructurii de după Revoluția din 1989, având în vedere cei peste 230 de km de autostradă inaugurați în ultimii doi ani, lucrările din prezent, cât și asigurarea de finanțare pentru viitoarele proiecte”, a declarat președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, prin intermediul unui comunicat de presă.

Compania austriacă Stabag și firma românească Straco Grup vor proiecta și construi două tronsoane din autostradă:

Secțiunile Ogra (județul Mureș) — Câmpia Turzii (județul Cluj), lotul 2, în lungime de 17,9 kilometri, costă 397,7 milioane lei, fără TVA, durata de execuție fiind de un an și patru luni.

Ungheni (județul Mureș) — Ogra, lotul 2, are o lungime de 10,105 km, costă 251,3 milioane de lei, fără TVA, urmând să fie executat într-un an.

Tot Straco Grup va proiecta și executa încă 15,7 km din proiect (Secțiunea 2A, Orga-Câmpia Turzii, lotul 3), în asociere cu firmele Specialist Consulting și Total Road, în valoare de 279,7 milioane de lei, fără TVA, durata execuției fiind de un an și patru luni.

Tronsonul Târgu Mureș — Ungheni, plus un drum de legătură, CNADNR a fost câștigat de asocierea dintre firmele Lemacons, Vega 93 și Arcada Company, valoarea contractului fiind de 179,78 milioane de lei fără TVA pentru 9,2 km (din care 4,7 km drumul de legătură), durata execuției fiind de un an.

Proiectarea și execuția tronsonului Ogra — Câmpia Turzii, lotul 1, a fost câștigată de firmele Geiger Transilvania și Wilhelm Geiger, un proiect în valoare de 55,8 milioane de lei, fără TVA, având lungimea de 3,6 km și o durată de execuție de un an și patru luni.

După expirarea termenului legal privind depunerea contestațiilor la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, CNADNR va putea semna contractele cu respectivii constructori, se mai arată în comunicatul PSD Cluj.

„În prezent, ofertanţii pot depune contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor – CNSC întermenul legal de 10 zile, calculat de la data comunicării rezultatelor. După expirarea termenului legal anterior menţionat, în cazul în care nu vor exista contestaţii, CNADNR va putea semna printre primele contracte pe anul acesta, cele aferente autostrăzii Câmpia Turzii – Ogra – Târgu Mureş. Aceste loturi în lungime totală de 56,51 km fac parte din Autostrada A3, Braşov – Cluj – Borş”, a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More