Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Consulul onorific al Spaniei – zboruri internaționale din Maramureș, eventuale investiții și cooperare cu FC Barcelona

0 115

Jose Arnau, consulul onorific al Spaniei, a întreprins o a doua vizită în Maramureș. A vorbit despre eventuale investiții și proiecte pentru județ.

Jose Arnau, consulul onorific al Spaniei a efectuat a doua vizită de lucru în Maramureş, în cursul zilei de luni, 10 februarie 2020, pentru a participa la întâlnirea cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Întâlnirea a fost solicitată de consulul onorific al Spaniei, pentru a face informări cu privire la activităţile şi propunerile sale referitoare la temele stabilite cu ocazia primei vizite.

În cadrul discuţiilor purtate consulul onorific al Spaniei a informat despre acţiunile întreprinse de domnia sa pentru iniţierea unor zboruri internaţionale din şi către Spania, de pe Aeroportul Internaţional „Maramureş”, despre identificarea unor posibili investitori în Maramureş în vederea creării unui parc industrial, dar şi despre deschiderea pe care Provincia Castellon o are pentru o eventuală înfrăţire cu Judeţul Maramureş.

De asemenea Jose Arnau a precizat că doreşte să faciliteze cooperarea dintre România şi Spania prin implicarea în activităţile externe ale Judeţului Maramureş, dezvoltarea de relaţii economice, culturale şi sportive, precum şi încurajarea studiului limbii spaniole în învăţământul preuniversitar şi universitar românesc.

Avem posibilitatea de a facilita oferirea unei donaţii reprezentând cărţi de literatură în limba spaniolă, care ar putea fi de ajutor tinerilor din România care studiază limba spaniolă. Totodată, există firme spaniole interesate să investească în Maramureş pentru a crea un parc industrial, a declarat Jose Arnau Uson, consulul onorific al Spaniei.

În ce priveşte studiul limbii spaniole, oferta a fost primită cu multă bucurie şi chiar s-a conturat posibilitatea deschiderea unui spaţiu de carte, precum”raftul spaniol” în cadrul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”.

Un alt subiect atins a fost varianta ca, în Maramureş să fie invitaţi managerii care se ocupă de proiectul „Barca Academy” de la FC Barcelona, pentru a concretiza un proiect fotbalistic comun pentru tinerii maramureşeni, în genul celor desfăşurate în trecut la Cluj-Napoca sau Bucureşti.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More