Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Containere modulare pentru două clase de elevi, la o şcoală din Zalău

0 107

Administraţia locală din Zalău a achiziţionat un ansamblu modular în valoare de aproape 400.000 de lei, ce va oferi spaţii educaţionale pentru două clase de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Simion Bărnuţiu” din municipiu.

„În incinta Şcolii Gimnaziale ‘Simion Bărnuţiu’ a fost amplasat un ansamblu modular cu două spaţii educaţionale, hol şi grup sanitar, care vor deservi două clase de elevi. Ansamblul modular este prevăzut cu două săli de clasă complet echipate (instalaţii sanitare, electrice şi de încălzire/ climatizare, uşi interioare/exterioare, calorifere, ventilatoare, convectoare, covor PVC, rulou cu lamele din plastic, prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat, etc.), un hol comun, grupuri sanitare (unul pentru fete şi unul pentru băieţi) şi un spaţiu pentru persoanele cu dizabilităţi, utilat conform standardelor şi normativelor în vigoare”, se arată într-o informare de presă dată publicităţi luni, de Primăria Zalău.

Potrivit sursei citate, pentru buna desfășurare a activității, aceste spații au fost racordate la utilități, respectiv alimentare cu apă și energie electrică, cât și la rețeaua de canalizare publică. Spațiile care au destinația de săli de clasă urmează să fie dotate cu mobilier, bănci și scaune, acestea putând fi folosite începând din luna mai.

Valoarea investiţiei este de 382.080 lei, sumă asigurată din bugetul local.

Decizia de achiziţiona acest ansamblu modular vine în contextul în care Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” are cel mai mare număr de elevi dintre şcolile din municipiu – 957, iar două clase erau obligate să desfăşoare orele după-amiaza, din lipsă de spaţiu. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More