Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandă. Au confiscat aproape 20.000 de pachete de țigări

0 44

tigari contrabanda ucraina maramures

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 19.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Pentru reţinerea celor implicaţi în activitatea infracţională, s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical. Trei cetăţeni români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 176.400 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Ieri, 24 februarie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 13.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, transportând colete voluminoase. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, reuşindu-se reţinerea a trei persoane, cetăţeni români, identificaţi ca fiind Ioan G. de 64 ani, Gheorghe G. de 37 ani şi Simona G. de 34 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş. La cercetarea terenului a fost descoperit un atelaj hipo în care se aflau 30 de colete ce conţineau ţigări.

Cele trei persoane precum şi întreaga cantitate de ţigări au fost conduse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 16.625 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 150.000 lei. Persoanele în cauză sunt cercetate de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

*Tot ieri, în jurul orei 23.30, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului au observat, într-o zonă muntoasă împădurită, mai multe persoane care transportau, în spate, către interiorul ţării colete voluminoase. Poliţiştii de frontiera au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite. Drept urmare, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Persoanele în cauză au ignorat şi de această dată avertismentul, fugind de la faţa locului. În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională. La faţa locului, au fost descoperite şase colete învelite în folie neagră, care conţin ţigări, de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.940 pachete ţigări, în valoare de peste 26.400 de lei. Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More