Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandă cu drona la frontiera de nord. Pentru prinderea suspecţilor, poliţiştii au tras patru focuri de armă

0 213

Mai multe ţigări de contrabandă, ambalate în colete de mici dimensiuni, au fost trecute peste frontiera cu Ucraina cu o dronă, urmând a fi preluate de un cetăţean român. Deoarece acesta a încercat să fugă, poliţiştii de frontieră din Maramureş au tras mai multe focuri de armă în plan vertical.

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat în urma unor acţiuni punctuale, peste 11.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Într-unul din cazuri, ţigările de contrabandă, ambalate în colete de mici dimensiuni, au fost trecute peste frontieră cu o dronă, urmând a fi preluate de un cetăţean român. Deoarece acesta a încercat să fugă, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de armă în plan vertical.

Azi noapte, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, ocazie cu care în apropierea frontierei de stat a fost observată o persoană, care nu-și justifica prezența în zonă.

Patrula poliției de frontieră a acționat pentru reținerea persoanei respective, efectuând somațiile legale prin voce, însă deoarece aceasta nu s-a supus și a încercat să fugă, au fost trase patru focuri de avertisment, în plan vertical, cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea cetățeanului român I. M., în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș, iar în apropierea acestuia au fost descoperite 11 colete de mici dimensiuni, care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost condus la sediul poliției de frontieră.

În urma inventarierii celor 11 colete, de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 2.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 26.900 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More