Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandă cu ţigări în valoare de 75.000 de euro

0 70

tigari contrabanda1

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 34.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi Federatia Rusă. În cadrul acţiunilor, au fost depistati patru cetăţeni, doi români şi doi ucraineni, care au încercat să transporte şi ulterior să comercializeze pe piaţa neagră de desfacere din România, ţigările în valoare de peste 75.000 de euro.

Azi dimineaţă, în jurul orei 3.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, jud. Suceava, care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu a descoperit, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, la aproximativ 600 m de frontiera de stat, un microbuz marca Ford Tranzit, abandonat, în care se aflau şapte colete ce conţineau ţigări.  În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracţională, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care la cercetarea terenului, a mai descoperit în apropiere încă 60 de colete cu ţigări din acelaşi lot. Autoturismul precum şi coletele au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii baxurilor cu ţigări a rezultat cantitatea de 32.850 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi F. Rusă, în valoare de peste 328.000 lei. Pe timpul cercetărilor s-a constatat că autoturismul folosit în activitatea infracţională avea număr fals de înmatriculare, acesta fiind indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră. În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Ieri, 4 martie a.c., în jurul orei 23.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmației a oprit pentru control, pe D.N. 18, în localitatea Crăciuneşti, jud. Maramureş, un autoturism marca Mercedes. În maşina au fost identificaţi doi cetăţeni români, şi anume conducătorul auto în persoana lui Alin M. de 31 de ani,  precum şi Florin G. de 26 de ani în calitatea de pasager, ambii cu domiciliul în judeţul Maramureş. La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că sub bancheta din spate se află ascunsă o cantitate de ţigări, fapt pentru care cele două persoane precum şi autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit. Astfel, sub bancheta din spate, într-un locaş special amenajat, lucrătorii noştri au descoperit cantitatea de 1.490 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 13.400 lei. Cei doi maramureşeni au declarat că intenţionau să comercializeze ţigările pe piața neagră din municipiul Sighetu Marmaţiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca Mercedes a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Tot ieri, 4 martie, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, doi cetăţeni ucraineni în vârstă de 25 ani, respectiv 33 ani, conducând două autoturisme, înmatriculate în Ucraina. Existând suspiciuni că aceştia transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat controale amănunţite asupra maşinilor. Astfel, în cele două autoturisme, a fost descoperită ascunsă, într-un locaş special amenajat, sub bancheta din spate, în bagajele personale şi în bordul autoturismului, cantitatea totala de 662 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 808 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare. Unul dintre autoturisme a fost indisponibilizat de către lucrătorii vamali până la plata amenzii, iar cel care avea amenajat locaş special pentru transportul ţigărilor a fost ridicat în vederea confiscării

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More