Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandă cu țigări la granița cu Ucraina – VIDEO

0 229

tigari-general

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat şase maramureşeni suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi complicitate la contrabandă. Astfel, 4.430 de pachete cu ţigări au fost confiscate, iar un moped a fost indisponibilizat la sediul SPF Poienile de sub Munte.

Pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, în portbagajul şi pe bancheta din spate a unui autoturism care circula în regim de taxi, s-au găsit 950 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Suspecţii, A. G., în vârstă de 17 ani şi S. Alexandru, în vârstă de 20 ani au declarat că intenţionau să comercializeze ţigările pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei.

În timpul cercetărilor, s-a stabilit că aceştia mai deţin, într-o casă nelocuită din localitatea Lunca la Tisa încă trei colete cu 1.490 pachete ţigări, de aceeaşi provenienţă. Totodată, s-a mai stabilit că în activitatea infracţională mai este implicată o persoană, cetăţeanul român, D.N., de 17 ani, tot din judeţul Maramureş.

Întreaga cantitate de 2.440 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 21.000 de lei, a fost confiscată iar persoanelor în cauza li s-au întocmit dosare penale.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Poienile de sub Munte au depistat pe raza localităţii Ruscova un autoturism care transporta ţigări de provenienţă ucraineană. Maşina era condusă de T. Ioan, în vârstă de 29 de ani, iar în calitate de pasager se afla B. Ionela, în vârtă de 19 ani, ambii domiciliaţi în judeţul Maramureş.

În timp ce conducătorul auto prezenta documentele la control poliţiştilor de frontieră, femeia a scos din maşină un colet învelit în folie de culoare neagră şi a încercat să-l arunce pe marginea carosabilului, în speranţa că nu va fi observată de către poliţişti.

În urma inventarierii coletului, au fost găsite 500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. La scurt timp, aceiaşi poliţişti de frontieră au oprit în trafic şi un moped condus de către V. Fedor, în vârstă de 36 de ani, din judeţul Maramureş. Bărbatul transporta un colet voluminos, care conţinea 500 de pachete cu ţigări. Mopedul, în valoare de 2.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, ţigările au fost confiscate, iar persoanele implicate sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit, în apropierea frontierei de stat două colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii coletelor, s-a dovedit că acestea conţin 990 de pachete de ţigări, în valoare de 8.500 de lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More