Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabanda cu țigări. S-au aruncat în râul Tisa pentru a scăpa de polițiștii care-i urmăreau

0 48

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat,în urma misiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, aproximativ 10.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 80.000 lei.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, ieri, 03 septembrie a.c., în jurul orei 04.30, un echipaj al poliţiei de  frontieră de la Sectorul P.F. Sarasău, judeţul Maramureş, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat patru persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, transportând colete voluminoase.Imediat s-a actionat trecându-se la urmărirea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi au încercat să fugă, fapt pentru care s-a tras cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale în vigoare, un foc de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii a fost reţinută o persoană de sex masculin, celelalte trei persoane au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz în vederea cercetării în comun  a evenimentului.

La faţa locului au fost descoperite opt colete voluminoase care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.Drept urmare, s-a luat măsura conducerii persoanei reţinute, identificată ca fiind cetăţeanul ucrainean K. Dumitro de 19 ani, împreună cu baxurile cu ţigări la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări de diferite mărci, în valoare de peste 53.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, jud. Maramureş, au descoperit pe timpul unei misiuni desfăşurate la frontiera de stat  cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 27.000 lei.

În cauză, sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More