Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandă de țigări cu microbuzul

0 430

În data de 20 februarie a.c. Poliția de Frontieră a realizat mai multe controale în ceea ce privește combaterea contrabandei. Astfel efectivele poliției au depistat un bărbat care transporta o cantitate semnificativă de pachete de țigări cu ajutorul unui microbuz. De asemenea au fost găsite abandonate mai multe colete cu țigarete.

La nivelul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat, în data de 20.02.2018, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Rezultatul a fost că, în jurul orei 19.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat un microbuz care se deplasa de la linia de frontieră către DN19. Ajuns pe drumul naţional, poliţiştii de frontieră au trecut la urmărirea maşinii iar la scurt timp sa reuşit oprirea acesteia. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind cetăţean ucrainean, Vasyl M., în vârstă de 31 de ani.

În microbuz au fost descoperită o cantitate însemnată de ţigări, fapt pentru care bărbatul a fost dus la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii ţigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 32.438 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 380.000 de lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul, în valoare de 16.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

La aceeași dată, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase. În încercarea de reținere a acestora, bărbaţii au abandonat coletele şi s-au îndreptat spre teritoriul ucrainean.
La faţa locului a fost solicitată o echipă de intervenţie care a descoperit în zonă opt colete care conţineau cantitatea de 5.800 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 68.000 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More