Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Contrabandist arestat pentru că a încercat să mituiască un vameș maramureșean

0 80

Un bărbat cercetat pentru contrabandă a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru că a încercat să mituiască un polițist de frontieră cu suma de 500 euro.

La data de 06 ianuarie 2017, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului I.P. pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, s-a reținut la data de 14.09.2016, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației — Sectorul Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte a sesizat Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Maramureș, cu privire la faptul că, la data de 11.06.2016, o echipă operativă formată din polițiști de frontieră a constatat în flagrant comiterea unei infracțiuni de contrabandă de către I.P., de 25 ani, din Maramureș și alte persoane, sens în care a fost înregistrat dosar penal.

Ulterior în aceeași zi, în timp ce era audiat în calitate de suspect de către agentul de poliție, I.P. i-a solicitat să propună o soluție favorabilă în dosarul în care era cercetat pentru comiterea infracțiunii de contrabandă de referință, promițându-i că îi va remite, în schimb, suma de 200 euro. Funcționarul M.A.I. a refuzat categoric oferta, informând imediat conducerea Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte și sesizând în scris D.G.A. — S.J.A. Maramureș.

La data de 15 decembrie 2016, I.P. s-a prezentat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte pentru a fi audiat de către agentul de poliție în calitate de inculpat, context în care i-a remis celui din urmă suma de 500 euro, în scopul menționat, echipa operativă, coordonată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, intervenind la scurt timp.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore pentru cercetări vizând săvârșirea infracțiunii de dare de mită, iar la 16 decembrie a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind emis mandat pe 30 de zile. La data de 22.12.2016, Curtea de Apel Cluj — Secția Penală și de Minori a admis contestația formulată de inculpatul I.P. și a dispus înlocuirea arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale — Cluj Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More