Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandist de 19 ani, prins de poliţiştii de frontieră

0 37

tigari confiscat contrabanda frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au confiscat, în urma unei acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări, aproximativ 10.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană.

Pentru prinderea contrabandiştilor au fost executate de către poliţiştii de frontieră şi 3 focuri de armă în plan vertical. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 88.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

 În data de 14 februarie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, județul Maramureș, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 17.00, lucrători din cadrul sectorului au observat, pe direcţia localităţii Bistra multe persoane care transportau, în spate, către interiorul ţării colete voluminoase.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză. Polițiștii de frontiera au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Persoanele în cauză au ignorat şi de această dată avertismentul, fugind de la faţa locului.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea continuării în comun a cercetărilor. La faţa locului, au fost descoperite 18 de colete învelite în folie neagră, care conţin ţigări, de provenienţă ucraineană. Pe timpul cercetărilor, s-a stabilit că în activitatea infracţională este implicat cetăţeanul român, Z. Lucian de 19 ani, domiciliat în jud. Maramureş. În urma inventarierii celor 19 colete a rezultat cantitatea de 9.850 pachete ţigări, în valoare de peste 88.000 de lei.

Maramureşeanul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, a declarat Iulia Stan, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmatiei.

Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More