Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandist depistat în Munţii Maramureşului, la 1500 metri altitudine

0 71

tigari contrabanda ucraina

În cadrul unor acţiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat, în munţi, la 1.500 metri altitudine, un maramureşean ce transporta ţigări de contrabandă şi au indisponibilizat un autoturism încărcat cu 11.400 pachete ţigări de provenienţă ucraineană. Pe timpul desfăşurării acţiunilor lucrătorii frontierei au executat şi trei focuri de avertisment, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Întreaga cantitate de ţigări, aproximativ 13.400 pachete ţigări, în valoare de peste 28.000 de euro, a fost ridicată în vederea confiscării.

În data de 11 februarie, la nivelul Sectorului PF Poienile de sub Munte s-a desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona muntoasă împădurită, greu accesibilă. Astfel, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră au observat în Munţii Maramureşului, la o altitudine de peste 1.500 metri, o persoana care transporta în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul ţării. S-a procedat la interceptarea celui în cauză, iar în urma somaţiilor legale prin voce, bărbatul a încercat să fugă, profitând de terenul muntos împădurit şi condiţiile meteo nefavorabile (ceaţă). Imediat, lucrătorii noştri l-au reţinut şi ulterior identificat ca fiind cetăţeanul român, S. Vasile, de 19 ani, domiciliat în judeţul Maramureş. La cercetarea terenului au fost descoperite patru colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. La inventarierea coletelor s-a constatat că acestea conţin 1990 pachete ţigări, marca Viceroy, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 18.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar maramureşeanul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă. În prezent, se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

***Ieri, 12 februarie, la nivelul S.P.F Izvoarele Sucevei – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o altă acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Astfel, în jurul orei 8.00, lucrătorii noştri au observat  un autoturism de teren, în zona de responsabilitate, care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul ţării. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismului marca Nissan Patrol, însă şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-şi deplasarea in mare viteza. La scurt timp, autoturismul s-a oprit şi din el au coborât două persoane care au fugit de la faţa locului, ignorând somaţiile prin voce ale poliţiştilor de frontieră, precum şi cele trei focuri de avertisment executate în plan vertical.

S-a procedat la monitorizarea zonei pentru depistarea persoanelor implicate, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea identificării acestora, totodată fiind  anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment. În autoturismul abandonat, înmatriculat în străinătate, lucrătorii noştri au descoperit mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 11.400 pachete ţigări, în valoare de peste 110.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar  în prezent se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More