Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandist descoperit în trafic la Sighetu Marmației

0 51

tigari contrabanda ucraina maramures

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat 2.000 pachete țigări de proveniență ucraineană în valoare de 18.000 lei, în autoturismul unui maramureșean, căruia i s-a întocmit dosar penal.

Pe timpul desfășurării unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al PF Maramureș au identificat joi, 29 ianuarie, pe o strada din localitatea Sighetu Marmației, un autoturism marca Volkswagen, despre care existau date că transportă țigări de contrabandă.

Drept urmare, lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a autoturismului, moment în care șoferul a oprit brusc mașina, a ieșit din ea și a încercat să fugă de la fața locului.

Imediat au fost luate măsuri specifice de monitorizare a zonei în vederea reținerii și identificării conducătorului auto si în scurt timp acesta a fost identificat în persoana lui Vasile M. de 31 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În autoturismul abandonat, pe bancheta din spate și în portbagaj au fost descoperite patru colete voluminoase care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii mașinii împreună cu țigările la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În continuare, au fost inventariate țigările, rezultând cantitatea de 2.000 pachete, marca Jin Ling, de proveniență ucraineană, în valoare de 18.000 lei, țigări pe care polițiștii de frontieră le-au ridicat în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul folosit la transportul țigărilor în valoare de 1.200 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar maramureșeanul este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More