Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandist la 19 ani. Prins la frontieră cu țigări din Ucraina

0 52

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei, peste 17.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de  166.000 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere.

În unul din cazuri, în data de 25 octombrie a.c., în jurul orei 7.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane de sex masculin care încărcau într-un autovehicul de teren colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și mașina dispersându-se în direcții diferite prin pădure și îndreptându-se spre teritoriul ucrainean.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin care ne-au comunicat faptul că pe direcția respectivă au reținut cinci persoane, care au trecut ilegal frontiera din România în Ucraina.

De asemenea, în autoturismul abandonat au fost descoperite mai multe colete cu țigări, fapt pentru care țigările și mașina în cauză au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În continuarea verificărilor s-a constatat faptul că autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost condus de M.A., de 19 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, persoana în cauză fiind condusă la sediul sectorului pentru audieri.

În urma inventarierii coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 9.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 81.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Totodată, autoturismul Suzuki Vitara folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More