Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandist maramuresean prins. A sarit în Tisa pentru a scapa de politisti – VIDEO

0 50

tigari-contrabada

La nivelul Sectoarelor Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei si Sarasau, judetul Maramures, s-a declansat noaptea trecuta o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 01.00, politistii de frontiera au observat mai multe persoane care treceau prin apa raului Tisa, din Ucraina in Romania, transportand in spate colete voluminoase spre o autoutilitara, care stationa in imediata apropiere a D.N. 19, la intrarea in localitatea Sighetu Marmatiei.

La fata locului s-a deplasat o echipa de interventie care a procedat la interceptarea si somarea prin voce a persoanelor in cauza si a blocat autoutilitara in care se afla conducatorul auto.

Persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor, au abandonat coletele si au sarit in apa raului Tisa, trecand inot pe malul ucrainean. Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin despre caz in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

In urma actiunii, conducatorul auto a fost retinut si identificat ca fiind Vasile C., in varsta de 33 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

In autoutilitara si pe terenul din apropiere au fost descoperite aproximativ 100 de colete cu tigari care au fost duse, impreuna cu soferul si autoutilitara, la sediul politiei de frontiera, in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii s-a stabilit ca este vorba de 55.000 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 483.000 lei.

Tot ieri, 26 august 2014, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au procedat la interceptarea si somarea prin voce a unor persoane care transportau mai multe colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul tarii, pe directia localitatii Rona de Sus, jud. Maramures.

Persoanele in cauza au abandonat coletele si au fugit, fapt pentru care lucratorii nostri au executat un foc de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. In urma actiunii, a fost retinuta o persoana de sex masculin, V. Vaseli, de 28 ani, cetatean ucrainean.

Totodata, la fata locului, lucratorii nostri au descoperit 12 colete care contineau 5.998 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 53.000 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.

Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau, pe timpul executarii unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, au descoperit 4.500 pachete tigari, in valoare de aproximativ 40.000 de lei, care urmau sa fie introduse ilegal in tara.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se efectueaza cercetari in vederea documentarii activitatii infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

In toate cazurile, politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de: contrabanda, respectiv trecere ilegala a frontierei de stat si introducerea in sau scoaterea din tara, prin orice mijloace, a bunurilor sau marfurilor, prin alte locuri decat cele stabilite pentru controlul vamal, iar tigaretele, in valoare totala de 672.000 de lei,au fost ridicate in vederea confiscarii.

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova si Ucraina, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More