Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandisti de tigari retinuti cu focuri de arma

0 57

tigari-contrabada

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului au descoperit si confiscat aproximativ 5.000 pachete cu tigari provenite din contrabanda, ce urmau a fi introduse ilegal in tara. Pentru retinerea contrabandistilor politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment in plan vertical.

Ieri, 06 august 2013, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de competenta.

Astfel, in jurul orei 18.00, o patrula a politiei de frontiera a observat trei persoane care transportau de la frontiera de stat spre localitatea Bistra mai multe colete voluminoase.

Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare conform legii, fiind trase 2 focuri de avertisment in plan vertical.

In acel moment, barbatii au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin care au informat ca au reusit retinerea uneia dintre persoanele implicate in activitatea infractionala.

La cercetarea terenului, pe teritoriul romanesc au fost descoperite 10 baxuri ce contineau 4.780 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 42.000 lei. Totodata, pe teritoriul statului ucrainean au mai fost descoperite inca cinci baxuri cu tigari din acelasi lot.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza s-a intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Cercetarile sunt continuate impreuna cu autoritatile din tara vecina pentru depistarea tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More