Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandiști din Turda, prinși în flagrant la Sighet – FOTO

0 82

Poliţiştii sigheteni au prins în flagrant doi tineri din Turda care încărcau într-un autoturism 2 290 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Autoturismul a fost ridicat şi întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor.

 În timp ce desfăşurau activităţi pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, poliţiştii Biroului de Ordine Publică au observat ieri dimineață, pe strada 22 Decembrie 1918, doi tineri care încărcau într-un autoturism un colet de culoare neagră.

În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit în autovehicul 2 290 pachete cu ţigări netimbrate în România, de provenienţă ucraineană. Întrucât cei doi tineri, în vârstă de 30 respectiv 31 de ani, domiciliaţi în Turda, nu au putut prezenta documentele legale de provenienţă, întreaga cantitate de ţigări  a fost confiscată iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliţiei în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de Legea 86/2006, Articolul 270, alineatul 3, conform căruia sunt asimilate infracţiunii de contrabandă şi se pedepsesc potrivit alin. (1) colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More