Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandiști împrăștiați cu focuri de armă- FOTO

0 208

Contrabandiștii de țigări sunt in vizorul polițiștilor. S-au confiscat peste 15.800 de pachete cu țigări. Într-unul dintre cazuri, coletele cu țigări urmau să fie transportate spre țară cu ajutorul unei sănii.

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat și confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei, la frontiera verde și în PTF, cantitatea de 15.850 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

În data de 28 februarie a.c., în jurul orei 18.30, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației un echipaj al poliției de frontieră a observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interiorul țării colete cu țigări. persoanele în cauză au încărcat coletele într-un autoturism care ulterior a demarat în viteză spre localitatea Sighetu Marmației.

O echipă de intervenție a Poliţiei de Frontieră a pornit în urmărirea mașinii, folosind semnalele acustice și luminoase, reușind oprirea acesteia după aproximativ un kilometru.

Din primele verificări, s-a constatat faptul că șoferul autoturismului este cetățean ucrainean V.M., în vârstă de 30 de ani, iar în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări. În urma inventarierii coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 8.400 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de  peste 98.000 de lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar autoturismul în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat.

Un alt echipaj al poliției de frontieră de la sectorul PF Valea Vișeului a observat, în data de 28.02.2018, în jurul orei 20.00, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase. La intervenția echipajelor bărbații au abandonat țigările și au fugit spre teritoriul statului vecin. Pe timpul acțiunii a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.La fața locului a fost solicitată o echipă de intervenție, fiind anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment. În zonă, au fost descoperite opt colete care conțineau cantitatea de 3.470 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 41.000 lei.

În dimineața zilei de 1 martie a.c., în jurul orei 04.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au fost informați de către grănicerii ucraineni despre  faptul că aceștia au observat, în apropierea frontierei, pe teritoriul lor, două persoane care transportau o cantitate mare cu țigări.

Imediat, la nivelul S.P.F. Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, ocazie cu care lucrătorii noștri au descoperit  în apropierea frontierei în zona localității Straja, o sanie pe care se aflau mai multe baxuri cu țigări. Din primele verificări a rezultat faptul că țigările de contrabandă urmau a fi transportate cu ajutorul saniei către interiorul țării pentru a fi comercializate ulterior pe piața neagră de desfacere. S-a luat măsura transportării saniei și coletelor la sediul sectorului unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de aproximativ 2.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 29.500 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare polițiștii de frontieră români și grăniceri ucraineni fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More