Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandiști opriți cu focuri de armă – FOTO/VIDEO

0 388

Timp de două zile polițiștii de frontieră s-au confruntat cu diverse cazuri de contrabandă de țigări. În unul dintre cazuri au fost trase inclusiv focuri de avertisment pentru a opri contrabandiștii.

Conform unui comunicat ITPF, la data de 2 iulie a.c., un echipaj mobil al poliției de frontieră Maramureș a identificat în trafic, în jurul orei 20:30, un autoturism suspect că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea mașinii, care și-a continuat deplasarea în viteză spre localitatea Baia Mare. A fost solicitat sprijinul IPJ Maramureș, iar la scurt timp, mașina, marca Dacia, a fost blocată pe o stradă din localitatea Baia Mare.

Din primele verificări, în autoturism a fost observată o însemnată cantitate de țigări, iar șoferul, cetățean român, domiciliat pe raza județului Maramureș, a fost dus la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 15.728 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 184.000 de lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la transport a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

A doua zi, 03.07.2018, în jurul orei 2:00, o patrula de la Sectorul PF Sighetu Marmației a observat mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase. S-a acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.

Pe timpul acțiunii au fost trase şase focuri de avertisment în plan vertical, deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce. În urma cercetării zonei au fost descoperite opt colete care conțineau cantitate de 4.700 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 55.000 de lei.

În ambele cazuri țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More