Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contrabandisti retinuti cu focuri de arma la granita – VIDEO

0 54

tigari contrabanda

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi si I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat in zona de competenta mai multe actiuni pentru combaterea contrabandei cu tigari in cadrul carora au descoperit peste 48.000 de pachete cu tigari, in valoare de 435.400 lei.

Pentru retinerea contrabandistilor care nu s-au supus somatiilor, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase, cu respectarea prevederilor legale, mai multe focuri de avertisment.

Cinci cetateni romani sunt cercetati de politistii de frontiera, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

In data de 11 iulie a.c., in jurul orei 01.00, pe timpul executarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Botosani – I.T.P.F. Iasi au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcatiune care se deplasa pe raul Prut, dinspre R. Moldova catre Romania. In acelasi timp, a mai fost observata o persoana care se deplasa dinspre localitatea Sadoveni catre malul aceluiasi rau. Dupa ce au fost descarcate pe malul romanesc mai multe colete voluminoase, barca s-a intors spre teritoriul statului vecin.

Persoana ajunsa la malul raului Prut a preluat coletele de la mal cu intentia de a le transporta catre comunicatia Sadoveni – Manoleasa. Imediat, politistii de frontiera au procedat la interceptarea si retinerea persoanei, care a incercat sa fuga, ignorand somatiile verbale, astfel politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga trei focuri de avertisment in plan vertical, respectand prevederile legale.

Astfel, s-a reusit retinerea persoanei in cauza, cetateanul roman Mircea P., in varsta de 35 ani, domiciliat pe raza judetului Botosani.

Totodata, s-a mai stabilit ca cele 5 colete, care contineau cantitatea de 7.940 pachete tigari, in valoare de 71.000 lei, marca Plugarul, cu timbru de acciza Republica Moldova, au fost trecute peste raul Prut cu ajutorul ambarcatiunii.

Pe numele lui Mircea P. a fost intocmit dosar penal pentru contrabanda, iar cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din R. Moldova pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Tot ieri, 10 iulie 2013, in jurul orei 05.00, politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector au descoperit, intr-o zona muntoasa – impadurita din apropierea frontierei de stat 47 de colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.

Politistii de frontiera au dispus masuri specifice de monitorizare a coletelor concomitent cu supravegherea zonei, iar la scurt timp la fata locului si-a facut aparitia o persoana, care a fost retinuta de lucratorii nostri.

Barbatul, identificat ca fiind Nicolae M., in varsta de 43 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures, a fost condus la sediul S.P.F. Valea Viseului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 23.230 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 206.000 lei.
In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Cercetarile sunt continuate de catre procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroului Teritorial Maramures si de politistii de frontiera delegati de catre acesta in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More