Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Contre între oficialii Aeroportului Cluj și Alin Tișe

0 386

Tăvălug între reprezentanții aeroportului Cluj și Alin Tișe. Cauza conflictului se referă la propunerile CJ pentru Consiliul Administrativ al aeroportului.

Oficialii Aeroportului Cluj și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, par a dezgropa securea războiului. Cauza tensiunilor o reprezintă, conform unei anchete a jurnaliștilor de la Adevărul, propunerea pentru Consiliul de Administrație al aeroportului a unor noi persoane, printre care și avocatul lui Alin Tișe, Mihai Lăpușan.

Alături de avocat, mai apar ca și propuneri și alte nume, care par a avea toate legătură cu firma de avocatură a celui numit mai sus, „Lăpușan & partners”. Primul nume propus este Perșu Daniel, tatăl Andradei Perșu, o parteneră a firmei de avocatură, urmat de Călin Tuluc, colaborator „Lăpușan & partners”, consilier județean PNL și membru important al liberalilor. Alături de aceștia ca și propunere mai apare și Petre Alina Mirela, reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice.  

Revenind la ideea de bază, cei de la Adevărul notează că atacurile dintre președintele CJ și reprezentanții aeroportului au pornit de la bănuiala că Alin Tișe ar fi venit cu această propunere deoarece nu i-ar fi plătit avocatului onorariul datorat în urma procesului de divorț. Așadar răsplata i-ar fi un scaun în Consiliul de Administrație al aeroportului. De altfel jurnaliștii Adevărul au citat și o bucată a unei scrisori deschise venite din partea Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional Cluj, depeșă în care se atacă situația descrisă mai sus.

Se pare că dl Tişe nu a avut bani să îşi plătească avocatul angajat să îl reprezinte în procesul său de divorţ, pe dl Lăpuşan Mihai Răzvan, prin urmare a găsit oportună numirea dânsului, cu remuneraţie fixă, după buget, în consiliul de administraţie al Aeroportului. De parcă nu era suficient, o a doua nominalizare este tatăl angajatei dlui Lăpuşan, dl Daniel Perşu. „Curat murdar”, după cum ar scrie celebrul Caragiale se arată într-un extras dintr-o scrisoare trimisă presei de către Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional Cluj.

Mai mult de atât, suspiciunea jurnaliștilor a fost zgândărită și de faptul că, după publicarea acestor informații, Andrada Perșu, fiica lui Daniel Perșu, ar fi anunțat că renunță la colaborarea cu firma de avocatură „Lăpușan & partners”.

Însă Alin Tișe ar fi declarat că tot acest circ este unul fără fundament pentru că propunerile, Mihai Lăpușan, Daniel Perșu, Călin Tuluc, nu au nici o legătură cu faptul că ar fi fost reprezentant în procesul divorțului de către fondatorul „Lăpușan & partners”. De altfel avocatul își face doar meseria și are ca și clienți alte sute de persoane.

Ca și o concluzie preliminară, cei de la Adevărul au prezentat, din perspectiva lor, și sâmburele conflictului dintre Tișe și reprezentanții Aeroportului. „Cei trei membri (ai CA al Aeroportului Cluj n.a.) – Popa Irimie, Konnert Agnes şi Federiga Viorel – sunt acuzaţi că sunt doar anexe ale directorului David Ciceo şi nu reprezintă interesele Consiliului Judeţean, care este proprietarul aeroportului” se specifică în articolul publicat ieri, 30 ianuarie.

Întregul articol al celor de la Adevărul îl puteți citi aici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More