Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Contre între un bărbat și poliția Cluj-Napoca. Bărbatul susține că a fost bătut de agenți

0 170

Un bărbat acuză că ar fi fost bătut de mai mulți agenți de poliție. Totuși acesta ar fi adresat injurii agenților și a refuzat să se legitimeze.

Un bărbat din Cluj-Napoca, dar care trăiește de mai mulți ani în Anglia, susține că a fost bătut de agenții de poliție clujeni pentru că el și un prieten de al său ar fi făcut referire la cazul Caracal. Bărbatul, Gabriel Papuc, cel care susține că ar fi fost bătut, scriu cei de la Digi24, se afla, vineri seara, 9 august, într-un fast food din Cluj-Napoca. În același local se aflau și trei agenți de poliție. Cei doi prieteni ar fi început să discute despre cazul mai sus menționat moment în care, s-a destăinuit chiar Gabriel Papuc, el însuși a afirmat, arătând cu privirea către polițiști „Ai văzut ce au făcut nenorociții ăștia?”

În momentul următor, unul dintre agenți i-a cerut să se legitimeze, însă bărbatul a refuzat. În secunda următoare, un agent de poliție s-a îndreptat spre mine și mi-a cerut un act de identitate, i-am spus că nu am, a declarat Gabriel Papuc pentru Digi24. Ulterior cei doi prieteni au ieșit din incinta fast-foodului. La fel au făcut și cei trei polițiști. Gabriel Papuc a continuat să declare că odată ieșiți din fast-food au început problemele. Acesta și prietenul său ar fi fost agresați de polițiști, el a fost încătușat și dus la secția de poliție. Pe parcursul drumului agenții ar fi continuat să-l lovească.

 M-au încătușat, m-au luat pe sus, m-au urcat în mașina de poliție. Agentul de poliție din spate care era lângă mine a început să mă lovească cu palmele, cu pumnii în stomac, în cap, a afirmat Gabriel Papuc în fața reporterului Digi24.

Bărbatul s-a deplasat ulterior, după ce i s-a întocmit un proces verbal pe care a refuzat să-l semneze, la Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, de unde i s-a eliberat un certificat medico-legal. Reprezentanții spitalului au transmis că bărbatul ar fi suferit un traumatism cranio-cerebral minor, dar și multiple răni la nivelul membrelor.

În schimb purtătorul de cuvânt IPJ Cluj a declarat că bărbatul a adresat injurii agenților și a fost sancționat pentru acest lucru. Totodată bărăbatul a primit și un avertisment pentru refuzul de a se legitima. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă pentru adresare de injurii și cu avertisment pentru refuz de legitimare. S-a procedat la imobilizare prin folosirea forței. Până în prezent la sediul unității de poliție nu a fost depusă vreo sesizare privind un eventual comportament abuziv al polițiștilor, a transmis reprezentantul IPJ Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More