Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Controale ale Jandarmeriei pe linie silvică și pe Valea Someșului

0 75

În cursul zilei de miercuri, 04 noiembrie, jandarmii au organizat și executat o acțiune independentă specifică privind prevenirea tăierilor și transportului ilegal de material lemnos, în conformitate cu prevederile legii 171 din 2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Acțiunea s-a desfășurat de această dată pe Valea Someșului, pe raza localităților Rebrișoara, Maieru, Feldru, Sângeorz-Băi, Rodna, Șanț și Valea Mare.

Jandarmii bistrițeni au depistat mai multe persoane care au fost surprinse în timp ce transportau material lemnos cu 6 atelaje hipo, respectiv cu remorca unui tractor, fără a respecta prevederile legale în vigoare, se precizează într-un comunicat al IJJ Bistrița.

Astfel au fost aplicate 7 sancțiuni, din care o amendă în valoare de 800 de lei și șase avertismente scrise, pentru încălcarea prevederilor Legii 171 din 2010 actualizată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, art. 17, alin. 1, lit. b.

La acțiune au participat jandarmi din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Năsăud, jandarmi montani din Rodna, din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița și Compartimentul Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale.

Astfel de acțiuni privind depistarea delictelor silvice, vor continua pe toată perioada sezonului rece pentru a descuraja faptele de natură contravențională și penală în domeniu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More