Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Controale ale poliției la Cuzdrioara. S-au verificat condițiile de transport al alimentelor

0 62

Poliţiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj și inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare Cluj au aplicat sancţiuni de peste 12.000 de lei, în urma unei acţiuni în trafic care a vizat verificarea condiţiilor de transport a produselor alimentare.

Totodată, a fost identificată o autoutilitară cu care se transportau ţigarete şi alcool pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă. Astfel, a fost dispusă confiscarea a 6.000 de ţigarete și a zeci de litri de alcool.

Poliţiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul de Ordine Publică și Secţia 5 Poliţie Rurală Dej – împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor au acţionat, ieri, pe raza localităţii Cuzdrioara.

Acţiunea a vizat verificarea condiţiilor de transport a produselor alimentare, a modului de respectare a regulilor sanitar-veterinare.

În cadrul acţiunii au fost verificate 62 de autovehicule, fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 12.000 de lei.

Sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, a Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, precum și a O.U.G. 195/2002 privind regimul rutier. Astfel, au fost identificaţi transportatori de alimente și produse de origine animală care nu aveau autorizaţie sanitar-veterinară. De asemenea, au fost constatate condiţii de igienă improprii transportului produselor de origine animală.

Poliţiștii au dispus confiscarea a 6.000 de ţigarete și a 66 de litri de alcool, bunuri transportate fără documente de provenienţă. Acţiunile vor continua în perioada următoare, anunță polițiștii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More